Succesvolle eerste 11 WMC-dagen.

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Succesvolle eerste 11 WMC-dagen.

In Kerkrade.De eerste 11 dagen van WMC zijn voorbij en zijn succesvol geweest. Het eerste WMC-weekeinde stond in het teken van de brassmuziek.

Titelverdediger Cory Brass werd met een half punt verschil verslagen door de virtuoze Manger Musikklag uit Noorwegen. De strijdbijl werd echter neer-gelegd tijdens het afsluitende Brass Band Gala waar de twee toppers samen een weergaloos concert gaven in een volle concertzaal.

Tijdens het Liverpool Oratorio van Paul McCartney klonken orkest, koor en solisten samen en werd zelfs de Rodahal te klein.

Voor het eerste deel van de concertreeks tijdens het WMC werd Andrea Gasperin winnaar van de dirigentenwedstrijd.

Ook het eerste weekend HAFABRA-concerten werd druk bezocht en leverde meteen bijzondere muzikale momenten op. Er werd hoog gescoord dit eerste weekend: Koninklijke Muziekvereniging De Leiezonen ging met maar liefst 96,04 punten naar huis! Bij de Slagwerkensembles blijkt Fanfare Concordia Leveroy tot nu toe de beste met een behaalde score van 93 punten.

Afgelopen weekeinde gingen natuurlijk ook de Mars & Showwedstrijden van start. WMC verwelkomde meer dan 10.000 bezoekers in het Parkstad Limburg Stadion. Het publiek mocht in een zonovergoten stadion getuige zijn van strakke Marsen en zinderende Shows. De eerste internationale deelnemer diende zich aan: de Delfines Marching Band uit Mexico!

SG Fanfarenzug Potsdam e.V. werd zaterdag 13 juli dagwinnaar en Drum – en Showfanfare Jong Advendo was zondag 14 juli favoriet en dagwinnaar.

← Vorig bericht

Herstelwerk trottoir kruising Stationsstraat/Wehryweg.

Politie alert bij bijeenkomst motorclub.

Volgend bericht →