SV Geuldal grijpt zege in blessuretijd

Voorpagina » Nieuws » SV Geuldal grijpt zege in blessuretijd

In Landgraaf scoorde SV Geuldal  tegen het laag geklasseerde Kakertse Boys uiteindelijk toch nog de enige en dus winnende treffer van het duel. Volkomen terecht liet de prima leidende arbiter Daan Cortenbach uit Someren enkele minuten langer spelen. In de derde minuut van de blessuretijd maakte de uitstekende doelman Leandro Viere de Silva van Kakertse Boys zijn enige foutje. In een poging een hoge voorzet te onderscheppen bracht hij Seth Snouck ten val, waarna Cortenbach naar de stip wees. Kay Hameleers bleef koel en zorgde ervoor dat na afloop in het kleedlokaal een dolle feestvreugde heerste. Uit de laatste 4 duels hebben de mannen van trainer René Smeets liefst 10 punten behaald, een prima reeks dus.

Voor aanvang was de oefenmeester gematigd optimistisch over de afloop. Hij: “Ik mis door corona vandaag een viertal spelers. Maar dat mag niet echt een probleem zijn. Ons tweede elftal gaat aan kop van de ranglijst en telt veel spelers die de gaten moeten kunnen opvullen. We hebben er dan ook geen moment aan gedacht om uitstel aan te vragen. Ik ben alleen wel benieuwd of we vandaag ons verzorgde veldspel kunnen etaleren. Kakertse Boys zal ons gegarandeerd met heel veel strijd tegemoet treden. Ik hoop dat de vele jongeren in mijn groep zich hiertegen voldoende kunnen weren.”

Smeets had het goed gezien, zo bleek al snel. De thuisclub wenste niets cadeau te geven en vocht voor elke bal alsof het leven ervan afhing. SV Geuldal ging mee in de strijd waardoor een soort vechtvoetbal ontstond dat wel gedurende de hele wedstrijd sportief bleef. Het spelpeil was niet hoogstaand, de amusementswaarde daarentegen was door de passie van beide ploegen van hoog gehalte. Een gelijkspel was dan ook voor iedereen bevredigend geweest, SV Geuldal werd echter op de valreep de gelukkige winnaar.

Foto’s Henk Sporken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Uitslagen amateurvoetbal zondag 6 maart

Museum Valkenburg weer open

Volgend bericht →