SV Geuldal, waar naar toe

Voorpagina » Nieuws » SV Geuldal, waar naar toe
Vijf jaar geleden fuseerden RKVV Struchter Boys en VV Wijlre. Tot voorbeeld voor menig andere voetbalvereniging ontstond SV Geuldal. Over de gemeentegrens heen. Bestuurlijk en voetbaltechnisch lopen de zaken nu prima. Rest nog het samenvoegen van de twee voetballocaties in Wijlre en Schin op Geul. Tussen beide kernen in. Kostenbesparing, concentratie van activiteiten, effectievere inzet vrijwilligers, meer saamhorigheid en draagvlak vragen er om.
SV Geuldal mogelijke lokaties

Het Huis voor de Sport adviseert de gemeentebesturen van Valkenburg aan de Geul en Gulpen-Wittem. In duidelijke bewoordingen: SV Geuldal is vitaal en toekomstbestendig. Klopt niet zeggen beide gemeentebesturen: het verenigingsperspectief van SV Geuldal is onvoldoende. Zowel nu als in de toekomst. Daarom geen start van procedures. En geen investeringen in een nieuw sportcomplex.

Er is wel een gemeentelijk advies: blijf op de twee locaties in Wijlre en Schin op Geul. Is een concentratie van activiteiten nodig sluit dan aan bij verenigingen in Valkenburg (let wel, niet Valkenburg aan de Geul) of Gulpen-Wittem. Wat te doen SV Geuldal? Naar Valkenburg/VV Walram? Naar Gulpen-Wittem/FC Gulpen? Je zelf weer opsplitsen zodat de leden uit Schin op Geul naar Valkenburg gaan en die uit Wijlre naar Gulpen? Daarmee terug achter de gemeentegrenzen? Niks doen en door het ontbreken van de noodzakelijke concentratie op één complex een langzame dood sterven?
Welke van deze scenario’s SV Geuldal ook kiest, elke variant is fataal voor de gemeenschap Schin op Geul. Na het sluiten van de basisschool is verlies van weer een sociaal bindmiddel een klap die eigenlijk gelijk staat aan een K.O. voor de kern Schin op Geul.
Vanaf zondag 26 juli ziet u in TV Valkenburg Vandaag de reactie van het SV Geuldal bestuurslid Bart Schrouff op het uitgebrachte rapport van het Huis van de Sport.

Kijk beneden naar de reactie van het bestuur van SV Geuldal. Bestuurslid Bart Schrouff werd door TV Valkenburg geïnterviewd.

← Vorig bericht

Programma’s vanaf zondag 26 juli

Heuvelland Bibliotheken viert de literaire zomer met lezing

Volgend bericht →