Sylvesterboulevard: Lifestyle, Kunst & Gastronomie

|
, , , ,

Ondergronds genieten van 29 dec. t/m 2 jan. 2008Rond de jaarwisseling wordt in de Gemeentegrot van Valkenburg aan de Geul voor de tweede keer de Sylvester Boulevard gecreëerd.
In de feeërieke sfeer van het ondergrondse gangenstelsel worden dan gedurende vijf dagen hoogwaardige en stijlvolle producten rond de thema’s Lifestyle, Kunst en Gastronomie aangeboden.
Producten van eigen bodem en van eigen mensen uit de directe omgeving, maar ook kwalitatieve hoogstandjes uit de omringende landen.
En daarmee wordt het ook dit jaar weer Genieten met hoofdletter G.
Lifestyle
Genieten van de goede dingen des levens begint uiteraard in de eigen omgeving. Van je huis een thuis maken met mooie spullen, stijlvolle kleding, lekker ruiken en jezelf versieren met mooie sieraden. De Sylvester Boulevard speelt daar uiteraard op in met diverse stands.
Kunst
Op het gebied van de kunst is de organisatie er dit jaar weer in geslaagd de kunstenaars van de kunst- en ambachtsmarkt Via S. Gregorio Armeno in Napels te contracteren om hun kunsten en producten uit te dragen tijdens deze Sylvester Boulevard. Vorig jaar fungeerden deze Italiaanse kunstenaars als de grote blikvangers van het evenement. Uiteraard zijn ook de regionale kunstenaars, zoals bronsgieters, schilders en mergelbewerkers weer aanwezig.
Gastronomie
Op het gebied van de gastronomie heeft de Sylvester Boulevard dit jaar heel wat te bieden.
Buiten diverse Euregionale streekproducenten van (geiten)kazen, stroop, wijn, biologisch brood en bloedworst heeft de organisatie ook contact gelegd met het samenwerkingsverband Miti di Napoli.
Naast de Napolitaanse kunst kan de bezoeker daardoor dit jaar ook kennis maken de authentieke smaken uit het oude Italië: vlees, kaas, groente en fruit en patisserie. Allemaal op traditionele wijze geteeld en bereid. Bij de meeste stands hoeft het water u niet in de mond te lopen. U wordt vriendelijk uitgenodigd om al die lekkernijen te proeven! Ook kunt u deelnemen aan diverse workshops.

← Vorig bericht

Rapport Rekenkamer inzake Polfermolen openbaar

Renovatie Museum Valkenburg

Volgend bericht →