Syrische broers voetballen bij VV Berg ‘28

Voorpagina » Toerisme » Syrische broers voetballen bij VV Berg ‘28

Zo’n vier maanden geleden is de familie Halak in Berg en Terblijt komen wonen. De instanties die betrokken zijn bij de huisvesting van vluchtelingen, hebben deze familie in Berg en Terblijt doen belanden. Nadat de vader, die eerder uit Syrië gevlucht was, in ons land asiel verleend was, is moeder met de kinderen hem achterna gereisd.
Oorspronkelijk woonde de familie in Idlib, de plaats de recent door een gifgasaanval is getroffen. Moeder en kinderen zijn te voet naar Turkije gevlucht en hebben van daaruit het vliegtuig naar Nederland genomen.
Op dit moment volgt de 17-jarige Mohammed taalonderwijs. Hij is de enige die zowel een beetje Nederlands als Engels spreekt. De 19-jarige Mustafa wacht, evenals de rest van de familie, op het moment dat ook hij aan de taalcursus kan beginnen.
Beide jongens voetballen graag en zijn zodoende bij VV Berg ’28 terecht gekomen. Ze hebben duidelijk plezier in het spelletje. In het voetbal is de taalbarrière niet zo’n probleem. Sterker nog, ze steken er zeker iets van op voor hun taalontwikkeling.
VV Berg heeft met de opname van de twee Syrische broers precies datgene gedaan wat de Haagse politiek voorstaat: integratie van vluchtelingen die door het oorlogsgeweld hun eigen land noodgedwongen hebben moeten verlaten.
Binnenkort staan de beide jongens centraal in een nieuw sportprogramma van TV Valkenburg.
Foto VV Berg ’28

← Vorig bericht

Koningsdag in Berg en Terblijt

Taalcafé draait om communicatie met vluchtelingen

Volgend bericht →