Taakstraf en ontzegging rijbevoegdheid als straf dodelijk ongeval Vilt

Voorpagina » Toerisme » Taakstraf en ontzegging rijbevoegdheid als straf dodelijk ongeval Vilt

Een 68-jarige inwoner van Delft is schuldig bevonden aan een ongeluk dat in Vilt op 25 augustus 2017 een man uit die plaats het leven kostte. De Delftenaar kreeg een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor één jaar opgelegd. De officier van justitie had 200 uur geëist.
Aanleiding
Bij een aanrijding tussen een motor en een personenauto op de Rijksweg 171 in Vilt ter hoogte van de camping Cauberg is de bestuurder van de motor om het leven gekomen. De passagier van de motor, een jonge vrouw, raakte bij het ongeval gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht.

De man, een 45-jarige man uit Valkenburg aan de Geul, kwam met zijn motor in botsing met een personenauto en kwam ten val. Die zag hij over het hoofd. De chauffeur wilde op de Rijksweg bij Vilt keren om richting Maastricht naar huis te rijden. Hij deed dat op een plek waar dat, vanwege een doorgetrokken witte streep, niet mocht. Hij had bovendien geen knippersignaal gegeven. Een dochtertje van twaalf dat achterop de motor van het slachtoffer zat, raakte zwaargewond. De bestuurder van de auto raakte bij het ongeval niet gewond.
← Vorig bericht

November was een droge en zonnige maand

Muziek in de bibliotheek van Valkenburg

Volgend bericht →