TC Geuldal kijkt uit naar een nieuwe accommodatie

Voorpagina » Toerisme » TC Geuldal kijkt uit naar een nieuwe accommodatie

Zaterdag 9 december hield het bestuur van TC Geuldal – een fusie tussen de voormalige tennisclubs Iason (Houthem) en Munster (Berg) – een bijeenkomst in de kantine van de Houthemse voetbalclub om de leden te informeren over de stand van zaken met betrekking tot de realisatie van het nieuwe tenniscomplex. Op het voormalig B-veld van VV Iason – ooit ook eenmaal per jaar het domein van duizenden handballers tijdens het toernooi van de handbalcub – zijn de contouren van de nieuwe speellocatie al zichtbaar. De verwachting is dat bij aanvang van de voorjaarscompetitie – eind maart, begin april – het nieuwe complex in gebruik kan worden genomen. “Na zoveel jaren wachten kunnen we vanmiddag iets nieuws vertellen,” meldt voorzitter Henri Spronck de ruim 60 aanwezigen.
Precies 40 jaar na oprichting van de tennisclub in Houthem nu dan de geboorte van een samenwerkingsverband tussen Houthem en Berg, in de sportwereld altijd wel ‘beladen’. “Maar binnen onze tennisactiviteiten hebben we elkaar nodig én gevonden,” merkt Spronck op. “In 2012 al kwamen de beide besturen bij elkaar om te praten over een vergaande samenwerking. Daarnaast waren de accommodaties van beide clubs ook aan een opwaardering toe.
Op 17 oktober 2012 werd die samenwerking op een bierviltje in de Geulhemermolen bekrachtigd! Een jaar later volgde de competitie-combinatie. Dan in 2014 de juridische fusie om twee jaar geleden definitief te kiezen voor de locatie in Houthem.”
Met BTL Advies uit Stein werden de plannen gesmeed, overleg met de gemeente volgde. Die zegde in 2016 het onderhoud van het B-veld op. “Een uitgelezen kans dus om daar onze complex neer te leggen: veel ruimte, parkeergelegenheid. Kortom: ideaal voor sporters en bezoekers. Immers, de leden zijn onze consumenten.”
Budgetten kwamen via gemeente, provincie en eigen middelen. Er is een klein tekort op de begroting maar dat is niet onoverkomelijk. “De locatie in Berg zouden we niet op die manier kunnen realiseren zoals hier in Houthem,” meldt wethouder Remy Meijers. “In ‘sportdorp Houthem’ was dan een ruil nodig tussen het oude tenniscomplex – de grond was van uitermate belang voor het Waterschap – en de nieuwe locatie. Onze visie is om in elke kern een sport van substantie te creëren. De bijbehorende clubhuizen komen dan voor rekening van de verenigingen. De organisatie binnen de clubs moet goed zijn, dat is hun grote opdracht,” aldus Meijers.
Voorzitter Spronck is trots op de vorderingen die tot nu toe zijn gemaakt. Foto’s langs de wand tonen de ontwikkeling van het nieuwe complex tot nu toe aan. Een rondgang langs de, nu nog zandvlakte, geeft de toekomstige bespelers de mogelijkheid om de eerste indrukken op te doen. “Daar, in de hoek, zitten spelers die veertig jaar geleden betrokken waren bij de oprichting van de tennisclub in Houthem. Nu in de zeventig, maar nog altijd genietend van hun sport!” vult bestuurslid Ger Sleijpen aan.
200 leden telt de fusieclub waar Bjorn Boumans uit Wijlre komend jaar de nieuwe tennisleraar wordt. “Er zit groei in de club, we streven naar 250 leden,” aldus een trotse voorzitter. “Dit is een grote klus voor onze club, we hebben geen projectleider van de gemeente, moeten dus alles in eigen beheer doen. ‘Gezinsport tennis’ is een nieuw clubinitiatief. Voor toeristen is een combinatie van twee racketsporten ‘tennis en padel’ denkbaar. We streven ernaar om alle clubs maar ook bedrijven uit onze gemeenschap in Houthem erbij te betrekken.”
Het nieuwe complex bestaat uit 5 nieuwe tennisbanen met een ondergrond van Gravel Premium Plus en een tweetal nieuwe padelbanen. “Een visitekaartje voor de club!”, besluit Spronck.
Foto’s Frits Feuler, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Correctie prijs Grotconcert Openluchttheater

Vijf jaar Kringloopwinkel in Broekhem

Volgend bericht →