Te hoge temperaturen in nieuwe basisschool Valkenburg

Voorpagina » Toerisme » Te hoge temperaturen in nieuwe basisschool Valkenburg
In het spreekrecht voor burgers gaf Foppe Jacobi (D66) maandagavond een presentatie tijdens de commissie Sociaal Domein over de temperaturen binnen de schoolmuren en de bijbehorende CO2-waarden.
Aanleiding vormt de discussie in de raad of de basisschool aan de normen zou gaan voldoen i.v.m. het krappe budget. Om te komen tot een “frisse school klasse B” vroeg Innovo namelijk een aanvullend budget om een goed binnenklimaat te realiseren. De Raad steunde de motie van D66 niet tot het extra hiervoor voteren van € 250.000,- en ging akkoord met € 130.000,-.
Ofschoon Innovo de belofte deed dat met deze aanvullende subsidie het binnenklimaat niet de 25 graden zou overschrijden noch de CO2 norm van 800 ppm, werd in de metingen op verschillende dagen een temperatuur van 26 – 30 graden en een CO2 gehalte van 446 – 2000 ppm vastgesteld. Een eigen meting door bouwbedrijf Mertens/Stichting Innovo op andere willekeurige dagen gaf alleen maar het predikaat “goed” maar de daarbij behorende cijfers werden niet openbaar gemaakt.
De gemeente blijft hiervoor verantwoordelijk en heeft de plicht om Innovo te controlleren.
De leden van de commissie Sociaal Domein stelden bij monde van Math.Knubben (CDA) en Hub Aussems (PGP) voor te bekijken of de gemeente een nieuwe onafhankelijke meting kan laten uitvoeren.
Lees hier de gehele presentatie van Foppe Jacobi.
← Vorig bericht

Oplossing voor hoge rente bij schuldhulpverlening?

Januari geen wintermaand, meest somber en nat

Volgend bericht →