Team Valkenburg-Limburg doet mee aan Red Bull Crashed Ice 2013.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Team Valkenburg-Limburg doet mee aan Red Bull Crashed Ice 2013.

Nog nooit eerder deed Valkenburgteam aan downhill-race mee.Bij Red Bull Crashed Ice 2013 gaat het Team Valkenburg – Limburg een snoeiharde strijd aan voor de titel van snelste team down hill skaten. Het Team Valkenburg – Limburg bestaat uit drie atleten van Ruijters Eaters uit Geleen. Samen met drie andere teamgenoten strijden zij vervolgens bij de individuele kwalificaties ook nog voor een plek in de finals op 9 februari.
Het initiatief voor een eigen lokaal team komt van de gemeente Valkenburg aan de Geul en de Provincie Limburg. Samen met sponsoren uit het bedrijfsleven zorgen zij voor een eigen ‘couleur locale’ bij de internationale Red Bull Crashed Ice races van 7 tot en met 9 februari in Snowworld Landgraaf.
Het team dat op vrijdag 8 februari bij de landenwedstrijden van start gaat bestaat uit Eaters-spelers Lambert Keulen, Hein Martens, en Scott Bakx. De kwalificatie hiervoor is op vrijdag 8 februari om 18:00 uur. De finale van de teamwedstrijd start om 19:30 uur.

Samen met drie andere Eaters-spelers (Arnoud Schobben, Hendrik Giesbers en Dean Bakx) hebben de atleten van Team Valkenburg – Limburg een wildcard gekregen voor de internationale individuele shoot out (kwalificatiewedstrijden). Zij doen hier dus niet als team aan mee, maar individueel. De International Shootout start vrijdag 8 februari om 12.00 uur.
In 2011 en 2012 was Valkenburg aan de Geul gastheer van Red Bull Crashed Ice. Bij beide evenementen kwamen tienduizenden (jongere) bezoekers naar de Geulstad om te genieten van een ongekend spektakel. Volgens burgemeester Martin Eurlings is de impact van Red Bull Crashed Ice op evenementenstad Valkenburg van onschatbare waarde. “In de voorgaande edities van Red Bull Crashed Ice is bewezen dat dit een hoogwaardig internationaal topsportevenement met hoge attractiewaarde is.

Het decor van de adembenemende piste op de Cauberg en de ontzettend goede sfeer bezorgden menigeen kippenvel. Zowel voor, tijdens als na het evenement was er sprake van een geweldige media-exposure. Voor een toeristenplaats als Valkenburg aan de Geul is dit van onschatbare waarde. Daarom verbinden wij graag onze naam aan dit speciaal geformeerde Team Valkenburg Limburg.”
Ook gedeputeerde Noël Lebens ziet het belang van dit kwalitatief hoogwaardig evenement voor de regio. “De economische spin-off van dit mega-evenement is groot. Dit zorgt voor een enorme impuls voor de regionale economie en is een geweldig visitekaartje voor Zuid-Limburg. Een team met Limburgse atleten zorgt er voor dat we als sportregio extra op de internationale kaart worden gezet.”
Behalve de provincie (10.000 euro) en de gemeente Valkenburg aan de Geul (5.000 euro) is ook Landal Kasteeldomein De Cauberg hoofdsponsor (5.000 euro). Daarnaast hebben nog enkele bedrijven uit de regio een bijdrage geleverd om mee te kunnen liften op de publiciteit die dit event en ook het Team Valkenburg Limburg wereldwijd trekt.

← Vorig bericht

Drempel provinciale weg wordt aangepast.

'Hosse en sjpringe' met Jeug-Prinses Joëlle I en minister Anouk.

Volgend bericht →