Coronacrisis: Tekort gemeente loopt richting 1,5 miljoen euro

Voorpagina » Toerisme » Coronacrisis: Tekort gemeente loopt richting 1,5 miljoen euro

Het tekort van de gemeente Valkenburg aan de Geul loopt richting de anderhalf miljoen euro. De kosten vloeien voort uit extra inzet van B.O.A.’s en personeel om de noodmaatregelen en het samenscholingsverbod te handhaven. Daarnaast ontvangt de gemeente veel minder geld uit parkeeropbrengsten en toeristenbelasting. Dat zei fractievoorzitter Jef Kleijnen van de V.S.P. tijdens het radioprogramma ‘Valkenburg Actueel’.
“Komende vrijdag volgt een nieuwe conference-call met alle fractievoorzitters en het college van B&W. En dan krijgen wij een realistisch beeld over de financiën.”
In een telefonisch interview van TV Valkenburg met Kleijnen geeft deze aan dat tijdens een eerdere conference-call met alle fractievoorzitters en het college van B&W kwijtschelding van de heffing van de reclamebelasting is voorgesteld. “Zolang de coronacrisis heerst”, zegt Kleijnen. “Het voorstel is gedaan omdat het water de retail- en de horeca-ondernemers in het Valkenburgse centrum aan de lippen staat. Die moeten nu snel hulp krijgen anders zie ik het donker in”.
Rijksoverheid
“De Vereniging Nederlandse Gemeente – de overkoepelende organisatie waarin alle gemeenten vertegenwoordigd zijn – gaat met de landelijke overheid om tafel zitten om aan de gemeentes die extra uitgaven doen, dit te vergoeden. Gebeurt dat niet, is de gemeente Valkenburg aan de Geul failliet”, voorspelt Kleijnen.
Parkeertarief omlaag brengen
Om het winkelen aantrekkelijker te maken, heeft de VSP voorgesteld om de eerste twee uur gratis te parkeren in de parkeergarage. “Dat moet het ‘fun-shoppen’ terugbrengen in het centrum. Nu is het snel boodschappen doen en direct met de auto naar huis”. Over dit voorstel wordt komende vrijdag tijdens de eerder aangekondigde conference-call gesproken, vertelt Kleijnen. “Enkele retailers willen dit voorstel sponsoren. Met de overige ondernemers wordt overlegd wat wel haalbaar is”.
Foto archief TV Valkenburg

← Vorig bericht

Nieuwe voetbalanekdote van Maurice Graef

Aardgasvrije wijk in Berg te duur

Volgend bericht →