Teleurstelling over einde samenwerking.

Voorpagina » Nieuws » Politiek » Teleurstelling over einde samenwerking.

“Er moet samengewerkt worden”, zei burgemeester Eurlings.De raadsleden van de commissie Algemeen Bestuurlijke Aangelegenheden staken maandag in de commissievergadering hun teleurstelling over het abrupte einde aan de samenwerking tussen Gulpen-Wittem, Vaals en Valkenburg aan de Geul niet onder stoelen of banken.
Peter Visser van de SP wenste precies de oorzaken te weten waarom dit proces ontploft is. "Er doen hierover meerdere versies de ronde", zei hij.

Hij liet weten onthutst te zijn toen hij van B en W te horen kreeg dat het over was. ”Zo horen processen niet te lopen. We hebben elkaar immers hard nodig”, aldus Visser.
"Wilde Valkenburg misschien teveel zekerheden?", stelde Jo Simons van de PvdA/D66 fractie. Er moet volgens hem meer meespelen dan cultuurverschillen.

“De uitleg die het college geeft loopt niet synchroon met wat ik hoor” aldus Jo Simons.

Ook Math. Knubben (CDA) toonde weinig begrip voor de wijze waarop de samenwerking werd beëindigd. “Wat een verstandshuwelijk had moeten worden onder huwelijkse voorwaarden werd plotseling afgebroken.” Verduidelijking over het hoe en waarom is volgens hem noodzakelijk.
“Of wij nu willen of niet, wij zullen in de toekomst wel moeten samenwerken”, aldus de laatste woorden van burgemeester Martin Eurlings.

← Vorig bericht

Valkenburg richt een Flexteam op.

Veertig parkeerplaatsen meer in garage.

Volgend bericht →