Tentoonstelling 'Beweging'

Voorpagina » Toerisme » Tentoonstelling 'Beweging'

Met deze treffende naam vindt tot en met 4 maart een tentoonstelling met werken van alle leden van ‘kunstkring Henri Jonas’ plaats in Museum Land van Valkenburg.
De Valkenburgse kunstkring Henri Jonas werd opgericht in april 1950 door onder anderen Jos Frissen, George Kwakkernaat en Lei Molin. De naam werd ontleend aan de Maastrichtse kunstenaar Henri Jonas. Zij bezochten het intact gebleven atelier van Henri Jonas – overleden in 1944 – en vernoemden de kunstkring naar hem.
De eerste expositie vond in 1950 plaats in Villa Alpha in Valkenburg gevolgd door tentoonstellingen in Roermond, Heythuysen, Purmerend en Venlo. Rond 1970 gingen steeds meer leden hun eigen weg en de kunstkring leidde steeds meer een sluimerend bestaan.
In 1989 heeft het voormalige lid Ton Luijten de kunstkring nieuw leven ingeblazen.
25 nieuwe en enthousiaste leden meldden zich en presenteerden zich in 1991 in het Streekmuseum “Land van Valkenburg”. Daar worden nu op gezette tijden de diverse werken in verschillende stijlen geëxposeerd. Ook de kunstmarkt in het centrum van Valkenburg kwam weer op de agenda en vindt vanaf 1989 jaarlijks plaats.
Sinds juni 2011 heeft de kunstkring een vaste tentoonstellingsruimte boven de Openbare Biblioteek Valkenburg. Er vindt elke drie maanden een wisseling plaats met werken van enkele leden van de Kunstkring.


 

← Vorig bericht

Uitslagen en programma ZVV de Wiegert

Trainen in de ‘pratsj’

Volgend bericht →