Tentoonstelling 'boven de bieb' in Valkenburg

Voorpagina » Toerisme » Tentoonstelling 'boven de bieb' in Valkenburg

Tot 31 januari 2020 vindt wederom een gevarieerde tentoonstelling ‘boven de bieb’ in Valkenburg plaats. Met beelden en schilderijen van Henny Vermeiren en schilderijen van Peter Werres en Jean Spronck.

Werk van Peter Werres

Peter Werres heeft altijd de behoefte gehad om zich creatief te uiten, maar is pas op latere leeftijd met o.a. schilderen aan de slag gegaan. Voornamelijk met olieverf op linnen. Zijn voorliefde gaat uit naar het impressionisme, zelf maakt hij impressies van steden, mensen en landschappen. Peter sinds 2012 lid van Kunstkring Henry Jonas.
Henny Vermeiren is een veelzijdig kunstenaar. Waar houdt hij zich zoal mee bezig: met het schilderen in verschillende stijlen en materialen.
Het realiseren van bronzen en keramische beelden en beelden in staal of hout.
Het experimenteren met nieuwe technieken en het zoeken naar nieuwe vormen loopt als een rode draad door al zijn werken. Henny is sinds 2015 lid van Kunstkring Henry Jonas.
Werk van Jean Spronck

Het werk van Jean Spronck heeft vaak een decoratief karakter, met een knipoog naar het impressionisme. Het gaat meestal om snelle schetsen en sfeerbeelden waar de schilder door gevangen wordt. Opvallend is het kleurgebruik dat zijn liefde voor het mediterrane gebied verraadt. Jean is sinds 1989 lid van Kunstkring Henry Jonas.
 
Archieffoto TV Valkenburg
 

← Vorig bericht

Paardenzegening bij de Kluis

'Zin' in film in de Kloosterkerk

Volgend bericht →