Tentoonstelling 'boven de bieb' in Valkenburg

Voorpagina » Toerisme » Tentoonstelling 'boven de bieb' in Valkenburg

Tot 26 april vindt wederom een gevarieerde tentoonstelling ‘boven de bieb’ in Valkenburg plaats. De tentoonstelling bevat beelden in keramiek van Marlies Gerrichhauzen en schilderijen van Ernest Korbmacher (gastexposant), Hilly van Veen en Wiel Sijstermans.
Ernest Korbmacher
Als autodidact houdt Ernest zich al ongeveer 20 jaar bezig met de boeiende techniek van het aquarelleren. Met krachtige penseelstreken, sprankelende heldere kleuren en water ontstaan vloeiende vormen die rust en harmonie uitstralen. Bloemen, stillevens en de natuur geven hem de inspiratie om te blijven aquarelleren.
Marlies Gerrichhauzen-Knaven
Marlies heeft door de jaren heen veel ervaring opgedaan met het werken met klei. Als ze aan het werk gaat dan is dat soms met een vooropgezet plan, maar het liefst laat ze haar fantasie de vrije loop. Zo komen verrassende beelden tot stand die aangenaam zijn om naar te kijken door de vorm, maar ook absurd of frivool zijn. Marlies vindt het fijn als mensen van haar beelden kunnen genieten.
Hilly van Veen
Hilly haalt haar inspiratie uit alledaagse dingen, gebeurtenissen. Zij laat tijdens deze expositie werken in olie op linnen zien met als thema ‘muzikanten’. Het bezoeken van concerten heeft haar geïnspireerd om de emoties van musici vast te leggen. Hierin is zij wonderwel geslaagd.
Wiel Sijstermans
Wiel Sijstermans tekent en schildert al vele jaren. Zijn huidige werk bestaat voornamelijk uit kleurrijke acrylschilderijen met als hoofdmotief ‘bloemen’. Zijn werken met klare en heldere vormen doen ietwat Scandinavisch aan. Voor de expositie in de bibliotheek heeft hij diverse nieuwe werken gemaakt.

← Vorig bericht

Harpiste speelt in Mauritiuskerk

Blasiusviering in Mauritiuskerk

Volgend bericht →