Coronacrisis: Terrassen open met nieuwe looproutes in het centrum

Voorpagina » Toerisme » Coronacrisis: Terrassen open met nieuwe looproutes in het centrum

Het lijkt erop dat de aangekondigde versoepelingen van een aantal strenge coronamaatregelen op maandag 1 juni – Tweede Pinksterdag – kunnen doorgaan. Er zijn op dit moment geen zwaarwegende redenen om af te zien van het beperkt openstellen van de horeca, theaters, bioscopen en musea. Ook voor de heropening van de middelbare scholen is geen belemmering, zeggen Haagse bronnen tegen de NOS. Het kabinet neemt dinsdag in een ministerieel crisisoverleg het definitieve besluit. Na afloop zal in ieder geval premier Rutte een toelichting geven.

Goed nieuws voor Valkenburg aan de Geul
De aankondiging is goed nieuws voor alle horecazaken in Valkenburg aan de Geul. De zaken en bijbehorende terrassen kunnen open. Onder voorwaarden die dinsdagmiddag bekend gemaakt worden. Het Valkenburgse college van B&W heeft de afgelopen twee weken koortsachtig een grote inspanning geleverd om samen met o.a. KHN afspraken te maken over de openstelling van de terrassen.
Eén-richting-loop-route
Het college van B&W gaat dinsdag tevens bekendmaken hoe de openbare ruimte opnieuw ingedeeld en ingericht gaat worden. In het Valkenburgse centrum zijn de openbare ruimtes niet zo groot/breed. Daarom moeten er nieuwe looproutes ontwikkeld worden. Waarschijnlijk zullen enkele nauwe straten een één-richting-loop-route krijgen. Welke straten dat gaan worden, is nu nog niet bekend.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Koning Willem Alexander komt naar Margraten

Polfermolen verder zonder zwembad- en fitnessvoorziening

Volgend bericht →