Terrassen Th. Dorrenplein voor AGR-weekeinde klaar.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Terrassen Th. Dorrenplein voor AGR-weekeinde klaar.

Start werk aan turbinehuis “Oude Molen” in de St.Pieterstraat.De werkzaamheden op het Theodoor Dorrenplein zijn in volle gang. Het oude rioolstelsel is gedicht met schuim. De lijngoot aan de zijde van de terrassen is aangebracht, de banden zijn gesteld en het stuk terras van gevel tot lijngoot is bestraat met basalt. De aannemer is gestart met het aanbrengen van de fundering voor het straatwerk van het plein met basalttegels die 50 x 50 cm groot zijn. Begin van deze week wordt de eerste drainbeton aangebracht, waarna gestart kan worden met het bestraten van de terrassen. Naar verwachting zijn de terrassen voor de horecapanden aan het plein deels gereed voor het komende A.G.R.-weekeinde. Voegwerk zal later, in overleg met aannemer, voegbedrijf en ondernemers worden aangebracht.
Werkzaamheden Waterschap Roer en Overmaas sluis Fransche Molen

Het Waterschap Roer en Overmaas zal deze week verder werken aan de sluis naast de Fransche Molen. Incidenteel zal men nog materieel aan- en afrijden via de Jan Deckerstraat, de hoofdaanvoerroute loopt via Poststraat/Lindenlaan. Het waterschap heeft een globale planning afgegeven. Deze is afgestemd met aannemer Arcadis en de gemeente Valkenburg aan de Geul en ziet er zo uit:

Week 8-12 april
– poststraat weer bereikbaar voor bestemmend en werk verkeer;
– herstelwerkzaamheden mergel aan zijde Franse Molen en Van der Sanden;
– aanbrengen hamerstukken tbv staalwerk.
Week 15-19 april
– aanbrengen staalconstructie voor het plateau;
– aanbrengen stalen ligger tbv heugelwerken.
Week 22-26 april
– plateau voorzien van tijdelijk dek;
– aanbrengen schuiven;
– terugplaatsen waterrad.
Week 29 april – 3 mei
– aanbrengen leuningen;
– aanbrengen heugelwerken;
– aanbrengen krooshek;
– oplevering (m.u.v. houten dekdelen).

Het definitieve dek zal naar verwachting in de week van 13-19 mei worden aangebracht. Om geen problemen te hebben met de aanvoer, worden de dekdelen zo spoedig mogelijk aangevoerd en in de Fransche Molen opgeslagen.
Start werkzaamheden turbinehuis ‘Oude Molen’ in de Sint Pieterstraat

Het turbinehuis van de Oude Molen aan de Sint Pieterstraat moet worden gerenoveerd. Het Waterschap heeft de gemeente geïnformeerd dat woensdag 10 april daarmee gestart zal worden. Het turbinehuis is alleen toegankelijk vanuit de Molentak vanuit het Theodoor Dorrenplein. De leuning bij de brug zal worden verwijderd om toegang te krijgen tot de geulbedding. Vanuit het plein zal een hellingbaan gelegd worden de Geul in. Die dient voor aan- en afvoer van materieel.

De aannemer van het Waterschap start maandag 8 en dinsdag 9 april met het pasmaken van de brug die dient als hellingbaan om de Molentak in te rijden. Aansluitend worden dan vanaf woensdag 10 april werkzaamheden uitgevoerd op het Theodoor Dorrenplein. Hekwerken worden rondom het werkterrein geplaatst, slopen muren en bloembakken oude Kiosklocatie, inzagen bestaand brugdek
en het verwijderen van de oude marktkast.

Het Waterschap verspreidt maandag 8 april een bewonersbrief in de omgeving van de Molentak. Direct naast die inrit zal het waterschap een klein depot aanleggen. Het bouwverkeer van het Waterschap rijdt achter het hekwerk. De rijbaan vanuit de Louis van der Maesenstraat het Theodoor Dorrenplein op blijft ongehinderd toegankelijk voor leveranciers en bestemmingsverkeer.

In overleg met ondernemers in de omgeving zal worden bekeken of het wenselijk is de bouwhekken van doek te voorzien. Het neemt het zicht op het werk weg, maar het neemt mogelijk ook de zichtlijnen van horeca naar winkelcentrum en van winkelcentrum naar horeca weg.

Door de werkzaamheden in de Lindenlaan, Poststraat en Th.Dorrenplein zijn deze straten niet berijdbaar. Alle andere wegen naar en door het Valkenburg centrum zijn open. Daardoor is het centrum goed bereikbaar. Er zijn volop parkeerplaatsen op de diverse parkeerlocaties.

Gegevens zijn aangeleverd via projectleider Jos Bauer van de gemeente Valkenburg aan de Geul

← Vorig bericht

Handhaving in klasse voor Sibbe MC 1 in gevaar.

HV Vilt/Be Quick 1 lijdt flinke nederlaag.

Volgend bericht →