Terrein Valkenburgse Boys krijgt groen- of sportbestemming

|
, ,

Wat is nu nog groen en wat nog rood (om bebouwt te worden)De voormalige terreinen van voetbalvereniging Valkenburgse Boys hebben nog steeds geen nieuwe bestemming gekregen. De velden en kantine liggen in ieder geval in een hooglandschappelijk gebied.
De provincie Limburg heeft in een overlegsituatie met de gemeente het College opdracht gegeven om in de gemeente uit te kijken naar nog te ontwikkelen plaatsen, voor bebouwing als groenvoorziening.
Dit project heeft de naam “rood voor groen” gekregen: rood staat voor huizen bouw en groen voor natuurontwikkeling. Om dit project uit te voeren heeft de gemeente overleg gehad met de directie van Rabo Vastgoed, onderdeel van de Rabobank.
Rabo Vastgoed heeft in Midden en Noord Limburg ervaring opgedaan met deze methodiek, die ook hier zal worden ingezet. De mogelijkheid bestaat dat de terreinen natuurgebied worden, maar er is ook een kans dat er sport bedreven wordt in de toekomst” aldus wethouder Dauven.
“Het feit dat de Rabobank dit onderzoek wil doen is een duidelijk signaal dat het bedrijfsleven vertrouwen stelt in Valkenburg aan de Geul en investeringen wil doen” aldus Nuijtens. “Dat brengt nieuwe (financierings)mogelijkheden”.

← Vorig bericht

Kasteelruine wordt extra verlicht

Nieuwbouwplannen Langen Akker

Volgend bericht →