Tijd om te handhaven in slogan-stad

Voorpagina » Toerisme » Tijd om te handhaven in slogan-stad
COLUMNDe gemeente lokt de toerist met vele slogans. U kent ze allemaal: Mergelstad, Wereldwielerstad, Wandelgemeente, Culinaire gemeente, Veelzijdig Valkenburg, Kerststad Valkenburg, Eeuwenoud Springlevend Valkenburg, Bad Valkenburg en Bokkenrijdersgemeente. In verhouding meer thema’s dan hoofdstukken in de financiële paragrafen uit de gemeentelijke begroting voor toerisme.
Als gemeente kun je best pronken met slogans maar als die doelgroepen elkaar allemaal ontmoeten in het kleine Geulstadje tijdens vakanties, of ervoor en erna, zijn confrontaties op gecombineerde fiets- en wandelpaden niet uitgesloten.
En dat zie je zo langzamerhand gebeuren. Bij het afsluiten van de renovatie van de Geulkades in Valkenburg-oost vindt het nu al plaats dat de bewoners van verzorgingstehuis Oosterbeemd van hun sokken worden gereden door fietsers, brommers en scooters die op de nieuw aangelegde, mooi verharde paden zonder pardon passeren. De bewoners en hun begeleiders durven niet meer de hun zo eigen paden te gebruiken. Gevolg: ze blijven weg. Weg van de gebruikelijke route waar ze in het verleden zoveel plezier en herinneringen aan hadden.
En wat doet deze ‘slogan-gemeente’? Niets. Er wordt niet gehandhaafd. Want dat kost geld. En geld is er niet. Logisch niet. Dat is opgegaan aan het ontwikkelen en produceren van reclamemateriaal waarop de slogans te zien zijn. Zet dat geld in voor handhaving en de gemeenschap is er gebaad bij.
Archieffoto TV Valkenburg
← Vorig bericht

Oogst nog droog binnen

Uitslagen amateurvoetbal van zondag 27 oktober

Volgend bericht →