'Coupe Tijn' nu ook in Valkenburg

Voorpagina » Toerisme » 'Coupe Tijn' nu ook in Valkenburg

Met de huidige temperaturen is het ijsjes seizoen al vroeg van start. Net op tijd voor een ijsje met de naam Coupe Tijn bedacht door Frank Onnou. “Er doen op dit moment al 38 ijssalons mee door heel Nederland en we hopen deze zomer een mooi bedrag hiermee binnen te halen voor Stichting Semmy en de bestrijding van hersenstamkanker bij kinderen”.
Wie was Tijn? Tijn haalde in december 2016 meer dan € 2,5 miljoen op voor Serious Request radio 3FM door nagels te laten lakken. U weet het vast nog wel. Het jongetje stierf in juli 2017. Hij leed aan een ongeneeslijke ziekte.
Het door Onnou ontwikkelde ijsje in de nagellakkleuren van Tijn bestaat buiten ijs uit een koekhandje, een dierenprikker en suikerhartjes.
Na enige maanden voorbereiding hebben Joost Coolegem en Frank Onnou er een landelijke ijsaktie van gemaakt waarbij er geld gaat naar Stichting Semmy voor onderzoek naar een oplossing voor hersenstamkanker bij kinderen. De ziekte waaraan Tijn overleden is.
Het ijsje wordt deze week aangeboden door Lunchroom IJssalon De Munt. Alle koekhandjes worden trouwens gebakken en gesponsord door Koekjes Royale uit Maastricht.

← Vorig bericht

Uitslagen inhaalprogramma amateurvoetbal van donderdag 19 april

Valkenburgse coalitie raadpleegt de oppositie

Volgend bericht →