Titelstrijd: handbalsters Vilt/Be Quick in wachtkamer

Voorpagina » Nieuws » Titelstrijd: handbalsters Vilt/Be Quick in wachtkamer

Zaterdagavond hadden de handbalsters van Vilt/Be Quick, koploper in de eerste klasse, in het topduel tegen nummer twee Gemini uit Voerendaal genoeg aan één punt om de titel veilig te stellen. Na zestig minuten sprak het scorebord duidelijke taal: 19-12. 

Vilt Be Quick verloor tot zaterdagavond slechts een keer. Twee weken geleden verraste nummer 3, Zwart Wit, de ploeg in de Bosdries. Een nederlaag die pijn deed en de titel onder druk zette. Die titel hangt nu aan een flinterdun draadje. Het slotduel tegen laagvlieger MEOS 2, op 12 april in eigen huis, moet met winst afgesloten worden terwijl Gemini vier dagen later bij NOAV 2 een puntje moet verspelen om zelf alsnog aan het feest te kunnen. Eindigen beide teams na 20 duels gelijk – en dat lijkt de realiteit – dan is het doelsaldo fors in het nadeel van Vilt/Be Quick: 163 om 210.  

Het liep totaal anders. In een sfeervolle sporthal De Joffer werd de ploeg van coach Frank Kroonen – hij neemt na vijf seizoenen afscheid – door de felle thuisploeg onder de voet gelopen. Binnen 18 minuten had Gemini de koploper in de houdgreep: 7-2. Vanaf dat moment een ijzersterke fase van de bezoeksters waarbij keepster Patricia Meertens met een aantal fraaie stops de ommekeer inluidde. Nog voor de rust hingen de bordjes weer gelijk: 8-8.

Maar de snelheid van de thuisploeg konden de gasten na de veldwisseling niet meer ontregelen. Doorwisselen om zodoende het basisteam wat extra rust te gunnen zat er niet in, iets dat in dit soort duels wel noodzakelijk is. Het aanvalsspel werd slordiger, doelpunten werden schaars. Inzet voldoende, de ploeg ontbeerde schutters die van afstand een bal in het doel kunnen gooien. De weinige kansen die ontstonden werden ook nog eens niet verzilverd. 

Defensief kon de vermoeide Vilt/Be Quick-ploeg het niet meer belopen. Drie minuten na de rust bood de 10-9 van Judith van Kan nog hoop. Het zou het laatste wapenfeit worden. Een kwartier later (16-9) was het duel gespeeld, zette Kroonen ook de wisselspeelsters in en namen de fans van de thuisclub een voorschot op de zege én de titel die de ploeg feitelijk niet meer kan ontgaan: 19-12. 

“We gaan de komende periode bekijken hoe we de ploeg voor komend seizoen opnieuw kunnen invullen. Jongere speelsters moeten nu ingepast worden, daarbij zal de ervaring van een aantal routiniers nog zeker nog nodig zijn,” keek coach Kroonen al weer vooruit.

← Vorig bericht

Foto’s oet de ouw doas – De onbebouwde Wilhelminalaan

Uitslagen amateurvoetbal zondag 2 april

Volgend bericht →