Toch bouw van de Geulpoort.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Toch bouw van de Geulpoort.

Het wordt een “aha erlebnis” volgens Eurlings.De raad zal in meerderheid dinsdag 30 juni akkoord gaan met de realisatie van de Geulpoort in het centrum. “Dit is een aansprekend deel van de plannen”, betoogde AB fractievoorzitter Charles van Melsen.
Ook het CDA is positief over de poort. “Het is een verrijking voor het cultuurhistorische karakter van het stadje”, zei Math Knubben. Alleen de fracties PvdA/D66 en SP waren tegen. “Waarom moet dit toegevoegde prestige object nu uitgevoerd worden?” Jo Simons onderbouwde zijn mening door te stellen “omdat we nu nog zoekende zijn naar dekking van de centrumplannen, is een noodzakelijke uitgave van € 800.000 voor ons niet verdedigbaar”.
Eurlings diende Simons van repliek door te stellen dat de bouw van zo’n poort nu past in de in aanbouw zijnde Geulkade. We leggen de fundamenten voor de poort en voor het hotel.Op latere datum kost dat een veelvoud. De provincie Limburg bekostigt een deel van de bouw van de Geulpoort. Eurlings: “Als Valkenburg hebben wij een dusdanig goed onderbouwd plan aan de provincie gepresenteerd dat daarvoor 50% subsidie vrijgemaakt is”.
Eurlings is zeer gecharmeerd van het project. “Als je door de poort loopt als toerist en ziet dat daarachter ook nog een historisch stadje ligt wordt het een ‘aha erlebnis’, aldus Martin Eurlings.

← Vorig bericht

Plenkertschool onderzoekt renovatie.

Centrumplan zal door raad aangenomen worden.

Volgend bericht →