Toch een optie voor uitrit erbij?

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Toch een optie voor uitrit erbij?

Inrit via de Reinaldstraat ?Het gemeentebestuur geeft in haar schrijven aan de gemeenteraad aan drie mogelijkheden te zien voor het uitrijden uit de parkeergarage “Centrum”.
Optie 1: in- en uitrijden via de St. Pieterstraat richting Oosterweg;
Optie 2: in- en uitrijden via de St.Pieterstraat richting Walramplein;
Optie 3: uitrijden via een hellingbaan in de Dr.Erensstraat naast de HEMA en wegrijden via het Walramplein.
Tijdens de woensdagavond gehouden info avond voor de bewoners is wellicht nóg 1 optie erbij gekomen. Bewoners stelden voor om de ingang van de garage aan de Reinaldstraat te positioneren. Overigens waren véél bewoners van de St.Pieterstraat komen opdagen in de raadzaal.
Velen hadden vragen: “Waarom krijgen wij een in/uitrit voor onze deur, in deze smalle straat”, was een van de reacties. Enkele reacties van bewoners: “Een in/uitrit voor onze deur betekent per definitie dat wij een achterbuurt worden”. “Bewoners hebben een ander belang dan de ondernemers maar dragen nu wel de lasten”. “Hoe zit het met de overlast van geluid, stank, uitlaatgassen en dergelijke?”
Burgemeester Eurlings probeerde alle vragen te beantwoorden. Gaf toe dat de in/uirit het gevoeligste punt is van het gehele centrumplan voor de buurt. Eurlings maakte tevens bekend dat “indienalle bewoners van de appartementenflat op de hoek Reinaldstraat/St.Pieterstraat vóór het plan stemmen om het gebouw af te breken, daarover gepraat zal worden met Wonen Zuid.
De gemeenteraad neemt deze maand een beslissing omtrent de bouw van de parkeergarage. De aanbestedingsprocedure start in dec van dit jaar.
Men wil in dec. 2010 alle onroerend goed aankopen.
Foto Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2009

← Vorig bericht

Beschamende aanblik Joodse begraafplaats.

Croix de Bourgogne krijgt 'open dak'.

Volgend bericht →