Toch einde peuterspeelzaal in Schin op Geul?

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Schin op Geul » Toch einde peuterspeelzaal in Schin op Geul?

Dorpsraad: peuterspeelzaal is monopolist?In een brief van voorzitter Paul van Weersch van de Schin op Geulse Dorpsraad aan alle gemeenteraadsleden spreekt de voorzitter zijn zorgen uit over het voortbestaan van de peuterspeelzaal ’t Paddesjteulke’ in zijn kern. Er heeft recent een gesprek plaatsgevonden tussen ouders, dorpsraad en het bestuur van de peuterspeelzaal.

"Na de kennismaking zijn er enkele concrete aandachtspunten van onze kant geuit, welke door de stichting overigens niet herkend werden", aldus van Weersch. Hij spreekt van "een tendens om de peuterspeelzaal te sluiten. Men is er zelfs mee bezig".

Een ander aandachtspunt betreft het feit, dat de Stichting Peuterspeelzaalwerk Valkenburg momenteel als enige door de gemeente wordt erkend als rechthebbende voor de subsidieverstrekking. Het is dan ook de vraag of dit wettelijk wel is toegestaan, stelt Paul van Weersch.

Afgelopen zomer ontstond commotie rond een bericht dat sluiting van de speelzaal aan de orde zou zijn. De aantallen peuters zou toen al onder het minimum geraken voor de nabije toekomst. Een ander argument speelde ook mee: sluiting van de zaal in Schin op Geul en verplaatsing naar de Valkenburgse Plenkertstraat. KLIK HIER om de gehele brief van de dorpsraad te lezen.

Foto Hein Reuters, Tv Valkenburg © 2012

← Vorig bericht

'Maria Tauscher-raam' onthuld en ingezegend.

Sibbe MC heren 1 wint van Elsloo 4 met 3-7.

Volgend bericht →