Toch nog voetpad tussen Rijksweg en Mauritiussingel

Voorpagina » Toerisme » Toch nog voetpad tussen Rijksweg en Mauritiussingel

Er wordt toch nog een voetpad aangelegd tussen de Rijksweg en de Mauritiussingel in Schin op Geul. Dat maakte wethouder Carlo Vankan dinsdag bekend.
TV Valkenburg heeft de gemeente gevraagd naar de noodzaak van de aanleg van het wandelpad nu de basisschool er niet meer is. De gemeente antwoord dat er “een overeenkomst ligt waarin is afgesproken dat het pad er moet komen. Hierin zijn René Kroonen met betrekking tot de grond en het recht van overpad betrokken en de gemeente met betrekking tot de aanleg. Hoewel hier oorspronkelijk geen budget voor was kan dit vanuit het overschot op het budget voor de sluiting van de N.A.B.O.’s (Niet Actief Beveiligde Overweg, red.) en bijbehorende herinrichting van de wandelpaden worden betaald. Zo wordt het binnen het Fysieke Domein opgelost”.
School weg, pad mogelijk
Al decennialang is de realisatie van een verbindingspad tussen de Rijksweg en de Mauritiussingel een wens van de bewoners met kinderen van Oud-Valkenburg en Schin op Geul. Het is een verkorte route naar de basisschool. Nu die er echter niet meer is, wordt opeens de realisatie mogelijk.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Geen nieuwe ontwikkelingen rond de Bergervliet

Start jubileumjaar JCV de Böschuulkes Suub-Iezere

Volgend bericht →