Toch via parkeerterrein naar Reinaldstraat?

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Schin op Geul » Toch via parkeerterrein naar Reinaldstraat?

Vorige week heeft de politie er 127 processen-verbaal uitgeschreven.Afgelopen maandagavond stelde PPGV-fractievoorzitter Jef Kleijnen voor om het verkeer dat nu niet via de Nieuweweg naar richting Schin op Geul kan rijden, op zeer korte termijn via het parkeerterrein villa Via Nova te
laten rijden. Er ligt al een weg die wellicht aan de kant van de Reinaldstraat iets verbreed moet worden, was zijn stelling.

De gemeente neemt het voorstel mee om het komende week te bespreken. "Niet alleen meenemen, maar ook met een resultaat terugkomen in de Raad", reageerde Kleijnen.

Door de werkzaamheden aan de Nieuweweg, die nog tot half december duren, moet het verkeer omrijden via Broekhem of via de Heekerbeek. Volgens Kleijnen geeft dat op de Cremersstraat en in de Heekerbeek overlast.

"Je kunt gerust stellen dat de meeste automobilisten die omleidingsroute negeren en een kortere route zoeken. En ze weten dat er niet gecontroleerd wordt in Valkenburg", aldus Kleijnen. Dat lokte een reactie uit van burgemeester Eurlings: "Vorige week heeft de politie er 127 processenverbaal uitgeschreven. Ik kan u meedelen dat Rijkswaterstaat internationale tekstborden plaatst op A79".

Foto Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2012

← Vorig bericht

Einde van de werkzaamheden rotonde Berg in zicht.

Nieuw steegje krijgt de naam "Alde Gats".

Volgend bericht →