Toch weer tijgermug aangetroffen in Valkenburg aan de Geul

Voorpagina » Toerisme » Toch weer tijgermug aangetroffen in Valkenburg aan de Geul
Zeer recent is toch weer de tijgermug in Valkenburg aan de Geul aangetroffen, schrijft de gemeente in een persbericht. “De NVWA heeft niet erbij vermeld op welke plaats de mug is aangetroffen. Maar ze houden wel de vinger aan de pols door regelmatig te controleren”, zegt de gemeentewoordvoerder.
Vorig najaar werd de Aziatische tijgermug in Valkenburg aan de Geul aangetroffen. TV Valkenburg berichte hierover. Medio november berichte TV Valkenburg over een aantal van zeven tijgermuggen die werden aangetroffen na onderzoek van de NVWA.
Vorige week dinsdag werden in de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer vragen gesteld over de bestrijding van de tijgermug. Wethouder Carlo Vankan antwoordde toen dat de NVWA bij nacontroles de afgelopen maanden in de buurten waar de mug vorig jaar werd gesignaleerd geen exemplaren meer waren aangetroffen.
Gisteren – maandag 22 juni 2020 – heeft de NVWA de gemeente geïnformeerd dat er vorige week toch weer een Aziatische tijgermug in Valkenburg is aangetroffen. De NVWA zet de bestrijding en monitoring voort en informeert bewoners.
← Vorig bericht

Bereik NL-Alert stijgt naar 90 procent

Chinese steden doneren 40.000 mondkapjes

Volgend bericht →