Toegangsbrug naar Par'Course is instabiel

Voorpagina » Toerisme » Toegangsbrug naar Par'Course is instabiel

De brug die al tientallen jaren in het verlengde van de toegangsweg naar de voormalige brouwerij ligt, is instabiel. Die situatie was al bekend voordat de bouwwerkzaamheden op het Par’Course startten. Het af en aan rijden van zware vrachtwagens over de brug heeft deze geen goed gedaan. De extra kosten om de brug te herstellen worden op dit moment op € 450.000,- begroot door het college van B&W.
De situatie rond de brug en de extra kosten die ermee gemoeid zijn, vormen onderdeel van een extra commissievergadering op 6 januari 2019 en worden ter besluitvorming aangeboden tijdens een ingelaste extra raadsvergadering op 14 januari 2019.
Fractievoorzitter Math. Knubben van het CDA deed de onthulling tijdens een live interview tijdens het programma “Valkenburg Actueel” afgelopen weekeinde op de lokale zender Falcon radio.
De 4,5 ton zijn een tegenvaller voor de gemeente. Knubben vertelde dat naarstig contact gezocht wordt met de andere partijen die bij het project Par’Course betrokken zijn zoals het Waterschap, Projectontwikkelaar Wyckerveste en de provincie Limburg.
Knubben was verbolgen over het feit dat de zeer slechte staat van de brug nu pas op tafel komt, terwijl het al een jaar bekend is bij het college. Het college zit met de situatie in zijn maag. Het dossier ligt op tafel bij het college van B&W. Wyckerveste geeft niet thuis, zij zijn geen eigenaar. Er wordt geprobeerd om het Waterschap en de provincie deelgenoot te maken. De provincie is eigenaar, samen met de gemeente, van het terrein
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Harmonie Amicitia huldigt liefst 14 jubilarissen

35-jarig jubileum Kerstschaaktoernooi van "Adelante Schaakt" zeer geslaagd

Volgend bericht →