Toeristische geschiedenis ligt in gemeentearchief

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Toeristische geschiedenis ligt in gemeentearchief

20 Meter aan archiefmateriaalVanaf woensdagmiddag is het gehele VVV archief ondergebracht in het gemeentearchief in het gemeentehuis. Daartoe ondertekenden VVV directeur Anya Niewierra en burgemeester Martin Eurlings beiden de schenkingsakte.
De oudste VVV viert in 2010 haar 125-jarig bestaan. “In die jaren heeft het VVV 20 meter archiefmateriaal opgebouwd”, aldus burgemeester Eurlings.
“Inhoudelijk zitten er zeer inspirerende dingen bij”. Archivaris Jo van der Mey
laat de oprichtingsakte zien. Oude foto’s tonen aan dat meer dan 100 jaar geleden Valkenburg al het toeristische middelpunt was tussen Maastricht en Köln.
“Het belangrijkste was de pioniersgeest van die tijd” memoreert Eurlings. “Het toerisme is met eigen handen ingevuld. En nu wordt alles toegankelijk gemaakt”.
Met het overdragen van het VVV archief wordt mettertijd alles openbaar gemaakt via de website van Stichting Beeldarchief Valkenburg. “Dit behoort toe aan Valkenburg” aldus Anya Niewierra.
“Dit materiaal behoort niet in een museum maar voor iedereen toegankelijk gemaakt te worden. In 2010 kunnen wij als VVV er ook gebruik van maken voor een expositie rond ons jubileum”, belooft Niewierra.
Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2008

← Vorig bericht

Bij de overdracht van de Dorpsvisie aan het College

Handhaving politie op Bergstraat

Volgend bericht →

Plaats een reactie