Toerversie Amsteld Goldrace gaat door

Voorpagina » Nieuws » Toerversie Amsteld Goldrace gaat door

De Toerversie Amstel Gold Race op zaterdag 11 september gaat door. Sinds de persconferentie vanuit de overheid van 13 augustus jl. is duidelijk onder welke omstandigheden de Toerversie Amstel Gold Race georganiseerd kan worden. De afgelopen weken heeft de organisatie gebruikt om de plannen verder uit te werken en te bespreken met de diverse overheidsinstanties. Doorslaggevend voor onze besluitvorming is geldende regelgeving waarin is toegestaan om te sporten zonder maximale groepsgrootte, waarbij 1,5 meter afstand mag worden losgelaten.

Organisatie
Om te voldoen aan de geldende COVID-19-maatregelen worden er diverse maatregelen getroffen. Het afhalen van de startnummers, de start, de verzorgingsposten én de finishlocatie worden met voldoende ruimte als een doorstroomlocatie ingericht. Vanwege de maatregelen moet de finishlocatie ook ingericht worden als een doorstroomlocatie, waardoor er dit jaar geen finishdorp tussen Vilt en Berg en Terblijt zal zijn. De organisatie vraagt daarom ook alle deelnemers om na de finish en het ontvangen van de welverdiende medaille terug te keren naar hun auto of (verblijfs)accommodatie. 

Voor de bedrijventeams is er zoals gewoonlijk weer een ontbijt voorzien en na afloop een pastamaaltijd. De paviljoens zullen worden gebouwd op de gemeentelijke parkeerplaats bovenop de Cauberg. Na controle van het geldige Coronatoegangsbewijs, wat voor bedrijventeamdeelnemers verplicht is, wordt iedere deelnemer geplaceerd.

Bereikbaarheid
De start van de Toerversie Amstel Gold Race vindt dit jaar plaats vanaf Par’Course te Valkenburg aan de Geul. De routes liggen zoals gewoonlijk verspreid door Zuid-Limburg. De finishlijn wordt dit jaar getrokken op de top van de Cauberg en niet zoals de laatste jaren gewoon was tussen Vilt en Berg en Terblijt. Hierdoor blijven de kernen Vilt en Berg en Terblijt normaal bereikbaar. Ook de bewoners en bedrijven op de Cauberg blijven bereikbaar. Echter, om de doorstroming en de veiligheid te kunnen waarborgen wordt op zaterdag 11 september eenrichtingsverkeer ingesteld op de Sibberweg (richting Sibbe) en de Daalhemmerweg (richting Valkenburg). Ook op de Cauberg geldt zaterdag 11 september eenrichtingsverkeer, maar is uitsluitend voor bestemmingsverkeer (bewoners en bedrijven Cauberg) toegankelijk. Tenslotte wordt er ook op de Sibbergrubbe en de Bergstraat eenrichtingsverkeer vanuit Valkenburg richting Sibbe ingesteld.

Archieffoto Hans Zwakenberg TV Valkenburg

← Vorig bericht

Vanaf 11 september weer de Corneliusoctaaf

Geen school toch start schooljaar in Schin op Geul

Volgend bericht →