Tom Dumoulin geeft startschot Hammer Limburg

Voorpagina » Toerisme » Tom Dumoulin geeft startschot Hammer Limburg

Tom Dumoulin zal samen met burgemeester Reg van Loo van de gemeente Vaals het startschot geven voor de Hammer Climb, het eerste onderdeel van Hammer Limburg. Later vandaag vertrekt Dumoulin naar Frankrijk waar hij deelneemt aan het Criterium du Dauphiné, dat op zondag start. Aanvankelijk zou de Limburgse renner zelf starten in Hammer Limburg, maar door zijn opgave in de Giro d’Italia is hij genoodzaakt om zijn programma aan te passen met het oog op de Tour de France.
Derde editie
In 2017 werd de Hammer Series voor het eerst in Limburg verreden. Hammer Limburg is een driedaagse koers. De wielerwedstrijd begint op 7 juni met de Hammer Climb in Vaals. Daarna staan de Hammer Sprint en Hammer Chase, respectievelijk 8 en 9 juni op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen, op het programma. Elk team bestaat uit zeven renners, waarvan er vijf deelnemen aan elk wedstrijdonderdeel. De teamsamenstelling kan dus elke dag wisselen. De uitslag van elk wedstrijdonderdeel is altijd een teamprestatie. Hoe werkt Hammer
Programma
Hammer Limburg is meer dan een 3 daagse profkoers. Het is een wielerfestival met een Kidsride, Hammer Youth, jeugdactiviteiten, een fixed gear crit en de Team Jumbo-Visma Fandag.
Live
Alle Hammer-wedstrijden worden live uitgezonden via sociale media platforms Facebook en Twitter.  Dit betekent dat fans van over de hele wereld, in tegenstelling tot andere profwielerwedstrijden, de Hammer Series gratis op elk apparaat live kunnen bekijken.

← Vorig bericht

Spanningen in Limburg door hardnekkige Franse wetgeving

Code oranje voor Limburg

Volgend bericht →