Topdrukte tijdens Touraankomst

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Schin op Geul » Topdrukte tijdens Touraankomst

Politie verwacht topdrukte op Tourdag in Valkenburg

Wie Tom Boonen, Ivan Basso, Jan Ullrich of onze Nederlandse favorieten Erik Dekker en Michael Boogerd komende dinsdag 4 juli van dichtbij richting de finishlijn in Vilt wil zien spurten, moet er rekening mee houden dat hij op tijd langs het parcours aanschuift. De politie verwacht namelijk topdrukte op de dag dat de Tourkaravaan in Valkenburg neerstrijkt. “Op tijd je plek zoeken”, is het advies van Politie Limburg Zuid.

De tour leeft! Nu de gekte rondom het Nederlands elftal is geluwd wordt volgende week absolute topdrukte verwacht op het moment dat de bijna tweehonderd profwielrenners vanuit Luxemburg richting het stadje aan de Geul pedaleren. Niet verwonderlijk want de absolute wereldtop zal – zeker nu Lance Armstrong met fietspensioen is – alvast op de Cauberg willen laten zien wie er uiteindelijk aanspraak zal maken op de laatste gele trui.

De politie is er klaar voor. Het Nederlands Kampioenschap afgelopen zondag in Maastricht was een prima ‘generale’ en alle voorbereidingen zijn getroffen om de wielerfan in de gelegenheid te stellen van een mooi dagje Tour de France te genieten.

Het betekent volgens de politie dat de bezoekers voor komende dinsdag er goed aan doen van te voren te bepalen waar ze de renners aan zich voorbij willen zien trekken. Op www.valkenburg.nl , site Tour de France, is er een button ‘bereikbaarheid’. Daar zijn de punten te zien waar de dichtstbijzijnde parkeergelegenheid is bij de uitgekozen plek. Tevens moet de bezoeker de informatie op de aanwezige lichtkranten in de gaten houden en volgen.

Het is overigens niet mogelijk dat toeschouwers van A naar B gaan om de karavaan twee keer te zien. Omdat bezoekers lang op dezelfde plaats zullen moeten staan, is het raadzaam om eventueel te gebruiken medicijnen mee te nemen. Bovendien, mocht het echt warm worden, worden beschermende maatregelen aangeraden, zoals het bij de hand hebben van zonnebrand en voldoende eten en drinken.

Als extra service is er een groot parkeerterrein bij het Maastrichtse congrescentrum Mecc. Dat ligt op loopafstand van het Station Randwijck. Per trein ben je dan in dik tien minuten in hartje Valkenburg.

Naast een van te voren gekozen stek langs het parcours is het volgens de politie zeker niet overdreven om op tijd te komen. Vol = vol moet worden gehanteerd. Wie te laat komt, kan de aankomst in Valkenburg dan helaas alleen nog maar op de televisie zien.

Valkenburg, Gulpen-Wittem, Margraten en Voerendaal, de gemeenten die door de renners worden doorkruist, hebben een gemeenschappelijk informatienummer (043-6043184) voor iedereen die vragen heeft omtrent de verkeersmaatregelen, bereikbaarheid, enzovoorts. Ook is het handig om op de dag zelf de nieuwsberichten op de regionale zender L1 ( FM 95.3) te volgen.

← Vorig bericht

L1 Radio pakt uit tijdens de Tour in Valkenburg

Maandag extra openstelling expositie over Tour

Volgend bericht →