Topkunst tijdens Sylvesterboulevard

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Topkunst tijdens Sylvesterboulevard

Kunst in het kader van de Wellness gedachteVan 29 dec. t/m 7 jan. wordt in de Gemeentegrot de Sylvesterboulevard georganiseerd door de Stichting Evenementen Valkenburg aan de Geul Promotion. Het wordt geen markt zoals de Kerstmarkt maar een kunstboulevard die een eerste aanzet zal zijn binnen het totale Wellness concept van de gemeente.
Om de boulevard gestalte te geven zijn vertegenwoordigers van gemeente en organiserende stichting in Napels geweest.
In deze Zuid Italiaanse stad heeft men contracten getekend met bekende Napolitaanse kunstenaars, de gebroeders Scuotto en de familie Ferrigno. Zij zullen de boulevard aankleden met hun beelden.
De organisatie is zeer ingenomen met de expositie in de grotten. In het verleden exposeerden zij in New York, Tokyo en Madrid. Naast deze cultuurhistorie uit Napels komen op de boulevard ook andere Wellness gerelateerde producten.
Zo komen er stands met voedingsmiddelen, gebruiksartikelen en luxe, dure artikelen uit het Wellness concept. In de toekomst wil de organisatie de kop Cauberg en het centrum bij de boulevard betrekken. Denk daarbij aan de Geulkades, Thermae en het opgeknapte centrum.
Ook de plaatselijke kunstverenigingen worden de komende week bij de boulevard betrokken. Te denken valt aan Art Valkenburg, Kunstkring Henri Jonas en de Houthemse kunstkring. Want het huidige concept biedt veel mogelijkheden in de toekomst. Dan moeten en krijgen andere partijen ook de kans om hun ideeen in te brengen en te verwezenlijken.
Exclusieve foto´s Jo Römling © 2006

← Vorig bericht

Verslagen van 10 en 11 november 2006

Overpeinzingen van de fractie SP

Volgend bericht →