Toploze mei-den houdt gemoederen bezig

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Toploze mei-den houdt gemoederen bezig

Actie om top terug te plaatsenIn Valkenburg is de Boete de Poortse toploze mei-den het gesprek van de dag. Ook binnen de vereniging. Daarom probeert men zo spoedig mogelijk een oplossing te vinden voor deze onaantrekkelijke aanblik.
Een woordvoerder van de “ouw buulle” deelde Tv Valkenburg mede plannen te hebben om op korte termijn iets te ondernemen. “Dit ziet niet uit tot september!”
Hij is van plan om met andere oud-leden van de Jonkheid deze den van een nieuwe “tuup” te voorzien. Er zijn al gesprekken
gevoerd met de Valkenburgse brandweer.
Op korte termijn wil men ook gaan overleggen met een constructiebedrijf. Er is een mogelijkheid om de den uit haar “gaat” te tillen, een nieuwe top aan de den vast te maken en vervolgens een mechanische herplanting te laten plaatsvinden.
Inmiddels heeft het Jonkheidbestuur bekend gemaakt dat er dinsdag 15 mei een bestuursvergadering over deze kwestie belegd wordt.
Men laat weten dat er “verschillende opties en mogelijkheden zijn o.a. de den staan laten of eerder verwijderen dan sept. of een nieuwe tuup er in plaatsen”. Dinsdag zal een definitief besluit genomen worden.

← Vorig bericht

Hoe staat het met de Campus Polfermolen ?

Nieuwbouw op kersenwei in Vilt

Volgend bericht →