Toppers succesvol op Open Ned.Kampioenschap

Voorpagina » Nieuws » Sport » Toppers succesvol op Open Ned.Kampioenschap

Van ZC ValkenburgTien zwemmers uit de topgroep van ZC Valkenburg hebben deelgenomen aan de Open Nederlandse Kampioenschappen die van donderdag 5 tot en met zondag 8 juni gehouden werden in De Tongelreep te Eindhoven. Dat leverde een oogst op van 3 gouden, 2 zilveren en 2 bronzen medaille.
Chantal Senden zwom op de 50m vrije slag een PR van 0.26.25 en legde daarmee beslag op de eerste plaats bij de jeugd 1. Deze tijd is een Limburgs Record bij zowel de meisjes als bij de dames. Op de 100m vrij veroverde de Steinse zwemster, die over drie weken vijftien jaar wordt, met een PR de tweede plaats. Voor beide afstanden veroverde zij een ticket voor de Europese Jeugd Kampioenschappen die van 30 juli tot en met 31 augustus gehouden worden in Belgrado.
Ook mag Chantal op de EJK meezwemmen in het estafetteteam op de 4x100m vrije slag. Bram Dekker, afkomstig uit Sittard, die bij de senioren 1 uitkwam op vijf nummers behaalde de eerste plaats op de 200m wisselslag en de derde plaats op de dubbele afstand. Tijdens de A-finales van de 200 wisselslag zwom Bram met een PR van 2.07.48 naar een tweede plaats overall. Deze tijd is eveneens een verbetering van het Limburgs Record dat al op zijn naam stond. Schoolslagspecialist Kay op den Kamp wist op alle drie de afstanden dat hij mocht uitkomen bij de jeugd 1 een medaille te bemachtigen. Goud was er op de 100m schoolslag die hij in een PR van 1.07.11 wist af te leggen. Zilver veroverde de zeventienjarige zwemmer uit Obbicht op de 50m en brons op de 200m schoolslag.
Yvo op den Kamp, de negentienjarige broer van Kay, behaalde geen medailles maar zwom op alle afstanden een PR. Yvo kwam uit op de 100, 200, 400, 800 én 1500m vrije slag. Jamie Schepers uit Susteren kwam uit op de 200m vlinderslag, 400m wisselslag en de 800m vrije slag. Op alle afstanden zwom zij een PR, maar wist daarmee geen podiumplaatsen te veroveren. Alle andere deelnemers van ZC Valkenburg (Dean en Misty Coert uit Sittard, Kenneth Caster uit Roermond, Dimphy van de Laar uit Born en Lotte Greven uit Munstergeleen) presteerden uitstekend door een persoonlijk record te zwemmen of het PR te benaderen. Helaas allemaal niet voldoende voor een ereplaats.
Foto ZC Valkenburg

← Vorig bericht

Geen vrijstelling toeristenbelasting

B jeugd Iason lente kampioen

Volgend bericht →