Totempaal in het Kuurpark

Voorpagina » Toerisme » Totempaal in het Kuurpark
Burgemeester en wethouders vragen de gemeenteraad € 67.000,- uit te trekken voor een vijfde kunstwerk in het Kuurpark. Met de toezegging van € 33.000,- door de provincie kan er voor € 100.000,- een kunstwerk worden gerealiseerd “dat gaat dienen als landmark/totempaal” voor de daar al aanwezige en nog te realiseren kunstwerken.
In het Kuurpark zijn op dit moment werken te bewonderen van Stief Desmet, Tom Claassen, Han van de Wetering en Johan Tahon. Ze hebben volgens het college evenwel te weinig importantie. Een kunstenaar van naam en faam moet redding brengen. En deze kunstenaar is dan Kiki Smith.
De directeur van het Bonnefantenmuseum in Maastricht heeft haar aanbevolen. Hij wil in dit museum een tentoonstelling van Kiki Smith organiseren als onderdeel van exposities in Maastricht, Florence en Parijs. Als het kunstwerk tijdig gereed is kan het Kuurpark “pragmatisch onderdeel uitmaken van de tentoonstelling in Maastricht”. Kiki Smith wil t.z.t. gelijktijdig met deze totale expositie een kleine tentoonstelling inrichten in de Katakomben.
Burgemeester en wethouders spreken van een win-win situatie: “De Katakomben krijgen een injectie en onze beeldententoonstelling krijgt veel exposure. Ons streven moet er op gericht zijn de samenwerking met het Bonnefantenmuseum te koesteren en structureel te maken”.
In hun enthousiasme vergeet het college ook maar enige informatie te geven over werk, exposities etc. van Kiki Smith. Google leert dat zij geboren is in Duitsland, o.a. tentoonstellingen heeft gehad in Detroit, New York, San Francisco en in Italië. Haar werken bestaan uit beeldhouwwerken, tekeningen en druktechnieken. Zij is 64 jaar.
Behandeling van het raadsvoorstel is aan de orde op 23 april tijdens de zgn. raadsbrede commissievergadering en op mandag 7 mei tijdens de raadsvergadering, telkens om 19.00 uur in de raadzaal.
← Vorig bericht

Debuut Dionne Vasmeer in Jong Oranje met zege

Kaarten CV de Boschrave

Volgend bericht →