Tour de Du­mou­l­in 2021 en 2022 gesteund door de provincie Limburg

Voorpagina » Nieuws » Tour de Du­mou­l­in 2021 en 2022 gesteund door de provincie Limburg

De provincie Limburg steunt de ‘Tour de Dumoulin’ in 2021 en 2022 met € 100.000,-. Het evenement bestaat uit een wielerdorp op de Markt in Maastricht, een toertocht over verschillende afstanden en een jeugdprogramma. Tom Dumoulin maakt zich als bekende profwielrenner sterk voor een gezonde leefstijl en wil alle jeugdigen en volwassenen aanzetten tot actief sporten en bewegen. Om dit te realiseren is Stichting Tour de Dumoulin opgericht. Deze stichting organiseert het wielerevenement Tour de Dumoulin.

Tom Dumoulin:

Stichting Tour de Dumoulin, en ik persoonlijk natuurlijk ook, zijn heel blij met de samenwerking met de Provincie Limburg. Mede door de steun van de Provincie zijn we in staat een uniek jaarlijks evenement neer te zetten ter stimulering van het jeugdwielrennen in Limburg. Ik hoop dat we met Tour de Dumoulin ontzettend veel jeugd kunnen inspireren om op de fiets te springen, en te laten zien hoe leuk een gezonde, actieve levensstijl kan zijn.

De Tour de Dumoulin is een jaarlijks evenement waar de profwielrenner zelf actief aan meedoet. Deelnemers inspireren tot bewegen en ze de kans geven om een dag uit het leven van een professioneel wielrenner te ervaren, staan centraal. Voor de jeugd worden zaken georganiseerd zoals een sportontbijt (gezonde leefstijl), een jeugdpersconferentie en diverse fietsclinics. Deelname aan het jeugdevent is gratis. Tour de Dumoulin sluit aan bij het doel van de Provincie Limburg om een actieve en gezonde leefstijl te stimuleren.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Rolstoeler in Geul door uitwijken groepje fietsers in Betsy Perklaan

Rokers die willen stoppen, krijgen hulp

Volgend bericht →