‘Tour zorgt voor spectaculair begin van de zomer’ zegt VVV

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » ‘Tour zorgt voor spectaculair begin van de zomer’ zegt VVV

De Zuid-Limburgse toeristische accommodatieverschaffers hebben een zeer goede bezetting tijdens de 3e Tour de France etappe, die op 4 juli in Valkenburg aan de Geul zal eindigen. Voor de tweede maal in haar bestaan doet de Tour de France de gemeente Valkenburg aan de Geul aan. In de Nederlandse en de Tourhistorie is dat een unicum. Nooit eerder ontving een Nederlandse gemeente ’s wereld belangrijkste jaarlijks terugkerende sportevenement voor een tweede keer.
Accommodaties tevreden
De accommodatieverschaffers zijn zeer tevreden over de bezetting voorafgaande en tijdens de 3e Tour de France etappe. In Valkenburg zitten vrijwel alle accommodaties vol. De meeste gasten arriveren al gedurende het weekend voorafgaande aan de Touretappe in Zuid-Limburg. Op deze manier missen zij niets van alle Limburgse gezelligheid rondom de Tour de France. Zoals bijv. ‘De nacht voor de Tour’. Dit grandioze muziekfeest in het Kuurpark op de kop van de Cauberg is gratis toegankelijk.
Boekingen
De Tour de France zorgt ervoor dat het aantal overnachtingen beduidend toeneemt in Zuid-Limburg. Het gaat vooral om het weekend voorafgaande aan de 3e Touretappe. De Tourtocht op 3 juli, die momenteel al meer dan 3.000 inschrijvingen heeft, zorgt ook voor extra overnachtingen in de regio. De overnachtingen worden voornamelijk via VVV Zuid-Limburg en internet geboekt. De Tour de France arrangementen die VVV Zuid-Limburg aanbiedt zijn een groot succes, desondanks zijn er nog steeds vrije accommodaties in de hele regio.
Na de Tour
Voor de echte fietsliefhebbers heeft VVV Zuid-Limburg een unieke uitgave met wielerklassiekers ontwikkeld. Met deze brochure, die vanaf 4 juli verkrijgbaar is, wordt men de held van de Amstel Gold Race, Limburgs Mooiste of de 3e Tour de France etappe van 2006. Het speciale Wielerarrangement, inclusief bovengenoemde uitgave, is te reserveren vanaf 5 juli.

← Vorig bericht

Disabled Cycling Valkenburg 8 en 9 juli 2006 gaat niet door

Zomeravondconcert fanfare st.cornelius Schin op Geul

Volgend bericht →