Turbinehuis Oude Molen in slechte staat.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Turbinehuis Oude Molen in slechte staat.

Sonderingen Geulpoort, Aanstraalverlichting Spaans Leenhof en glasvezel Grendelplein.Het turbinehuis van de Oude Molen verkeert in een slechte staat. Na het verwijderen van de grond/puin en het wegnemen van delen van de gevels, is dit geconstateerd. De constructie is inmiddels gestabiliseerd. De geplande renovatie kan echter op de voorziene wijze niet uitgevoerd worden. Het restauratieplan wordt momenteel aangepast. Constructief worden alternatieven uitgewerkt die moeten worden afgestemd met Monumentenzorg. Dit in verband met het behoud van de monumentale waarde van het gebouw. Komende week wordt hierover overleg gevoerd. De werkzaamheden worden mogelijk na woensdag 5 juni weer hervat.

Fugro zal tussen 3 en 5 juni, in opdracht van de gemeente, een drietal sonderingen uitvoeren rondom de locatie van de te herbouwen Geulpoort. De sonderingen vinden plaats in de loopstrook langs de Geulkade. Met de sonderingen worden gegevens verzameld over de bodemopbouw/-gesteldheid. Deze informatie wordt verzameld i.v.m. de fundering van de te herbouwen Geulpoort.

Aanstraalverlichting Spaans Leenhof (VVV-kantoor)
Na het plaatsen van de lijngoot langs de gevel van het VVV-gebouw op dinsdag 4 juni zal verlichtingsbedrijf Ziut beginnen met het plaatsen van grondspots ten behoeve van de aanstraalverlichting van het Spaans Leenhof. De stroomvoorziening is inmiddels aangebracht. Na plaatsing van de spots zal verder gegaan worden met het straatwerk tot aan de gevel.

Aanleg glasvezel Reggefiber omgeving Grendelplein, Daalhemerweg, Cauberg, Plenkertstraat
Reggefiber legt in Valkenburg een glasvezelnetwerk aan. Voor het gebied rondom het Grendelplein is een planning afgegeven door Reggefiber.

De planning:
3 juni: Daalhemerweg 1 t/m 21A en Grendelplein 1 t/m 15;
4/5/6 juni: Daalhemerweg 2 t/m 16, 19;
7 juni: Grendelplein/Cauberg/Kasteelsteeg
3 t/m 7; 10/11/12/13/14 juni: Cauberg 1 t/m 17;
17/18/19/20/21 juni: Cauberg 2 t/m 18 en Grendelplein 8 t/m 20;
24/25/26 juni: Grendelplein 2,4,10 en Plenkertstraat 1 t/m 43;
27/28 juni: Plenkertstraat 6a t/m 16.

Voor meer informatie over de werkzaamheden van Reggefiber kunt u contact opnemen met de toezichthouder namens de gemeente, Raymond van Weersch, 06 225 564 41.

Foto Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2013

← Vorig bericht

Procedure cyclocross wedstrijd niet stopgezet.

Jonge Nobele in de prijzen met de bielemannen.

Volgend bericht →