TV GIDS zondag 12 tot en met zaterdag 18 maart

Voorpagina » Nieuws » TV GIDS zondag 12 tot en met zaterdag 18 maart

Onze weekprogrammering begint op zondag om middernacht en wordt doorlopend herhaald tot en met zaterdag om middernacht. Op ieder heel uur start de programmering.

TV Valkenburg Vandaag

Stiena Ruypersring voor Connie Wezeman;
Berg en Vilt krijgen glasvezelinternet;
Kunst in Valkenburg van start.

De Ongekende Geschiedenis

In het begin van de 20ste eeuw kende ons Geulstadje nog geen VVV of Visit. Twee verenigingen zetten zich in om Valkenburg uit te laten groeien tot een toeristisch oord van belang, dit ging uiteraard niet zonder enige strijd. Van fakkeltochten tot feesten en partijen en zelfs de strijd om wie de mooiste uitzichttoren had; de Vereeniging het Geuldal en Falcobergia deden er alles aan om de ander weg te concurreren. In deze aflevering kijken we naar deze toeristische vete en de hedendaagse overblijfselen ervan.

Hans Coumans 80 jaar

Hans Coumans werd op 19 maart 1943 in Schin op Geul geboren. Hij was autodidact en maakte circa 1700 werken. Hij schilderde in de impressionistische schilderstijl. Tussen zijn 15e en 19e levensjaar ondernam hij diverse langdurige tochten door Duitsland, Oostenrijk, België, Frankrijk en Spanje. Hij keerde vanwege problemen met de betalingen weer terug naar Valkenburg. Daar trouwde hij in 1970 met Christine van Kempen. Vanaf dat moment maakte hij vooral schilderijen van het Limburgse Heuvelland. In 1976 verhuisde hij naar Nuth en in 1981 naar Bingelrade. Coumans overleed in 1986 in Heumen als gevolg van een auto-ongeluk.

Heuvelland Vandaag

Vanaf maandag tot en donderdag dagelijks vanaf 19.00 uur tot middernacht een nieuwsuitzending te zien op de kanalen van Meer Vandaag en TV Valkenburg. Op vrijdag is er een uitzending van het programma ‘Uitgelicht’, een talkshow over de actualiteiten binnen het Heuvelland. Vanaf middernacht alleen TV Valkenburg Vandaag en overige programma’s.
De volgende ochtend om 08 – 10 en 12 uur kunt u het nieuwsprogramma nogmaals bekijken.

Waar is TV Valkenburg te zien?

Onze TV programma’s zijn te zien via:

  • Ziggo: digitaal kanaal 42
  • Glasvezel KPN: kanaal 1437
  • Glasvezel XS4ALL: kanaal 143
  • T-Mobile: kanaal 795.

Verder overal in de wereld via deze website (menu TV > Live TV of Uitzending Gemist) en via onze apps.
Heuvelland Vandaag is te zien via deze website

Nieuwstips?

Mail je nieuwtjes, feesten, verenigingsactiviteiten, opening winkel naar: info@tvvalkenburg.tv

← Vorig bericht

Foto’s oet de ouw doas – Geulhemermolen

Woningbrand Houthem: één persoon naar ziekenhuis

Volgend bericht →