TV Valkenburg over 'misleiding in de supermarkt'

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » TV Valkenburg over 'misleiding in de supermarkt'

Dit zijn onze nieuwe programma’s voor deze week, startende op het hele uur.
* TV Valkenburg Vandaag:

– Wegen in Valkenburg aan de Geul zijn slecht;
– Vestingfeest in het centrum;
– Gevaar in de St.Pieterstraat;
– Walther Odekerken speelt de Beul van Amersfoort;
– Leidt u aan slaapstoornis?
* Seniorenprogramma ‘Good Veurein’ Aflevering over ‘uit de kunst’.
Kunst is voor iedereen anders. Kunst is overal. Met deze aflevering van Good Veurein brengen we de kunst uw huiskamer binnen. We gaan op zoek naar het verhaal achter de beschilderde muur bij de Brusselse Poort, we nemen een kijkje bij de kunstuitleen en laten de cursisten van een keramiekcursus aan het woord over hun beleving van het maken van kunst. En Twajn en Irma gunnen ons ook een kijkje in hún huiskamer.
* Consumentenprogramma ‘KoopKracht’ Over ‘misleiding in de supermarkt’.
Goede voeding is van levensbelang. Helaas wordt er, ook in Nederland, veel gesjoemeld in de voedselindustrie. Zo liggen er in de winkel behoorlijk wat producten met misleidende etiketten. Bijvoorbeeld Healthy People blauwe bosbes en framboos. Je denkt blauwe bosbessensap te drinken, maar als je het etiket leest, blijkt dat het eigenlijk witte druivensap en appelsap is. Terwijl op het pak handenvol blauwe bosbessen en frambozen staan. Misleiding, zegt de Consumentenbond. Daarom spreekt de bond fabrikanten hierop aan.
En, we eten veel te veel zout en dat is slecht voor onze gezondheid. Je kunt er bijvoorbeeld een verhoogde bloeddruk en hart- en vaatziekten van krijgen. 1 gram per dag zou gezond zijn, maar de gemiddelde Nederlander krijgt dagelijks 9 gram binnen. Het probleem is dat ruim tachtig procent van het zout dat we eten al in de voedingsmiddelen zit die we kopen. De enige manier om dit terug te dringen is door wettelijke maatregelen op te leggen aan de producenten, want zij zijn de enigen die iets kunnen doen aan dit probleem.
* A2-Actueel
* RTMe nieuws:
Op zondag, maandag en dinsdag om 10, 13 en 19 uur
* Oranje Top 30:
Op woensdag om 10 uur en om 15 uur
Op zaterdag om 10 uur en om 15 uur
Uitzending Gemist? www.tvvalkenburg.tv

← Vorig bericht

Topdrukte op Grendelplein/Cauberg + video

Levensgevaarlijke actie in Aan de Kei-torenkraan

Volgend bericht →