TV Valkenburg zendt voor de laatste keer optocht uit

Voorpagina » Toerisme » TV Valkenburg zendt voor de laatste keer optocht uit

TV Valkenburg zendt dit jaar voor de laatste keer de carnavalsoptocht van Valkenburg- Centrum uit. De huidige apparatuur om op locatie een uitzending te maken is 8 jaar oud, grotendeels defect en van slechte kwaliteit. De Stichting TV Valkenburg heeft vorig jaar bij de gemeente een bijdrage in de investering van nieuwe apparatuur gevraagd (https://tvvalkenburg.tv/nieuws/geen-investeringsgeld-voor-lokale-tv-omroep/) maar die is helaas door de gemeenteraad afgewezen.
Directeur/hoofdredacteur Henk Jakobsen hierover “TV Valkenburg heeft een sterk lokaal karakter en is het enige medium wat TV-verslag kan en wil doen van zaken die spelen in de gemeente. Het is jammer te moeten concluderen dat de gemeenteraad dit niet ondersteunt. Het gevolg is dat de apparatuur nu definitief niet meer gebruikt kan worden. Dit raakt niet alleen de carnavalsoptocht maar bijvoorbeeld ook sportprijzen, verkiezingen en vele andere op locatie opgenomen programma’s.”
De opnames van de optocht gisteren zijn voor een groot deel niet bruikbaar en het bruikbare deel is moeilijk uitzendklaar te maken. “Gisteren hebben 14 enthousiaste vrijwilligers zich urenlang ingezet om de optocht in beeld te brengen voor de vele duizenden mensen die er niet bij konden zijn. Helaas is het vandaag nog niet gelukt, door die defecte apparatuur, om de beelden uit te zenden. We hopen dat het vanavond en de rest van de week alsnog gaat lukken.”, aldus Jakobsen.
De financiële reserves van de lokale omroep zijn onlangs ingezet om überhaupt programma’s te kunnen uitzenden, de uitzendapparatuur was ook vrijwel niet meer bruikbaar. Van de vijf oude camera’s zijn er inmiddels 3 niet meer bruikbaar, deze zijn onlangs vervangen voor nieuwe camera’s zodat programma’s als TV Valkenburg Vandaag niet in gevaar komen. De financiële reserves zijn hiermee op.
Om in de toekomst toch nog de Grote Optocht uit te kunnen zenden zoekt TV Valkenburg naarstig naar aanvullende financiële middelen om de opnameapparatuur verder aan te kunnen vullen. Naast nog een paar camera’s is het ook hoognodig om de verouderde geluids- en communicatieapparatuur te vernieuwen, zodat er op een eigentijdse wijze televisie gemaakt kan worden.
© Foto: Henk Jakobsen – TV Valkenburg

← Vorig bericht

Geen optocht-uitzending om 16 uur

Curfsweg afgesloten

Volgend bericht →