Twee jaar geen kermis voor Valkenburg-centrum.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Twee jaar geen kermis voor Valkenburg-centrum.

In verband met de werkzaamheden in het centrum.Het gemeentebestuur heeft besloten om de komende twee jaar geen kermis in Valkenburg-centrum te houden. Dat heeft de gemeente aan exploitant Rob Meijers uit Vaals laten weten. De reden is de bouw van het nieuwe winkelcentrum Aan de Kei.

"Ik was verbaasd om het bericht te vernemen. De gemeente verwacht vooral op het Th. Dorrenplein teveel overlast door de bouwactiviteiten", aldus Meijers in een eerste reactie.

"Ik had enkele andere locaties als alternatief aangeboden: het Walramplein, het Berkelplein en het Th.Dorrenplein. Maar de gemeente heeft deze alternatieven afgewezen", zegt de teleurgestelde kermisexploitant.

Meijers vond het Th. Dorrenplein nog de beste oplossing. "Of het Walramplein. Ik begrijp dat op het plein veel vergunninghouders een plaats hebben om hun auto te parkeren.
Het Odapark was geen goede optie meer voor de kernmisexploitanten. Meijers zegt dat deze exploitanten op die plek niet meer terug willen keren. Afgelopen zomer vielen de vier kermisdagen ook nog in een zeer warme periode met weinig bezoek en dus minder opbrengst.

Het College van B&W besluit haar brief aan Rob Meijers hiermee:
"Het was een moeilijk besluit over een traditioneel evenement. Maar zowel de dalende bezoekersaantallen voor de kermis in het algemeen en de beperkte publieke ruimte tijdens de bouwwerkzaamheden van Winkelcentrum aan de Kei én de overige werkzaamheden in het centrum het komende jaar (versmalling van de burg bij het Th. Dorrenplein, herbouw van Geulpoort, opknappen andere poorten etc.) heeft het college niet anders dan kunnen doen besluiten om de Kermis de komende twee jaar niet door te laten gaan".

"Het is doodzonde. Ik zal geen verdere actie ondernemen. Ik kan er ook weinig tegen inbrengen".

← Vorig bericht

Gloednieuw parcours voor Cauberg Cyclo Cross.

Enquête naar beleving veiligheid schoolroute.

Volgend bericht →