Twee jubilarissen bij mannenkoor Geulklank

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Twee jubilarissen bij mannenkoor Geulklank

Zaterdag 4 november 2006 houdt mannenkoor Geulklank uit Valkenburg weer haar jaarviering in het eigen verenigingslokaal aan de St. Pieterstraat. De viering wordt traditiegetrouw ingezet met een kerkdienst in de Oude kerk, die om 19.00 uur begint en die door het koor zelf zal worden opgeluisterd. Daarna trekt men in optocht naar de Kurzaal waar eerst de twee jubilarissen in het zonnetje worden gezet. Dat zijn Lei Strijbosch die veertig jaar lid is en Bert Lemmens 25 jaar lid.
Als jongen van zeventien ging Lei Strijbosch met zijn vader Toon mee naar de repetities op zondagmorgen. En vanzelfsprekend kwam al snel het moment waarop gezegd werd dat hij mee moest gaan zingen. Binnen de kortste keren zat hij tussen de baritons en de laatste twaalf jaar zingt hij met volle overtuiging mee bij de bassen. Ook Bert Lemmens kwam bij Geulklank door toedoen van Toon Strijbosch, die hem een laatste zetje gaf. Hij wilde eerst even de sfeer proeven tijdens een repetitie, maar dat bestond niet voor dirigent Wiel Odekerken. Hij moest voorzingen en werd toen tussen de tweede tenoren gezet en daar zit hij nu nog.
Geulklank is voor beide jubilarissen een stuk van hun leven geworden. Ze hebben goede herinneringen aan de tweedaagse concertreizen, aan concoursen en zangersdagen, aan carnavalszittingen en optochten en ook als bestuurslid lieten ze zich niet onbetuigd. Zo verzorgde Lei tussen 1980 en 1988 het archief en Bert deed dat in het begin van de jaren negentig toen hij tevens tweede penningmeester was. Die laatste functie vult hij nu ook al weer vijf jaar in. Na de huldiging begint het feestelijke gedeelte van de avond, waarin de Geulklankers zichzelf zeker niet onbetuigd zullen laten.

← Vorig bericht

Lekker op stap in het Beneden-Geuldal

Waarom afrasteringen op de Sousberg in Schin op Geul

Volgend bericht →