Twee keer doorkomst Vuelta

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Twee keer doorkomst Vuelta

Op dinsdag 1 september 2009Volgend jaar september zal de wielerronde van Spanje, de Vuelta d’Espana, tweemaal het Geulstadje aandoen. Op dinsdag 1 sept. wordt tweemaal de Cauberg beklommen in de etappe die start in Venlo en finisht in de Belgische plaats Luik.
Wethouder Roger Huntjens zal over twee weken een bezoek brengen aan dhr. Vaessen van de Stichting Vuelta Drente om te overleggen over veiligheidsmaatregelen die genomen dienen te worden.
Naast de Giro d’Italia en Tour de France is de Vuelta de derde grote ronde in wielerland. “De doorkomst van deze rit zal lang niet dezelfde impact hebben als de aankomst van een Touretappe” zegt Huntjens.
“Men wil Valkenburg er toch graag bij hebben. En dat zegt iets over de kwaliteit die Valkenburg levert bij dergelijke evenementen”. Naast overleg met de organiserende Stichting zal Huntjens ook met de Provincie Limburg overleg voeren.
Een doorkomst van een wieleretappe voert over gemeentelijke en provinciale wegen. Daarover dienen met de Provincie afspraken gemaakt te worden. “We weten nu nog niet hoe lang een weg verkeersvrij gehouden dient te worden” aldus Huntjens.
De etappe voert voor de eerste keer na ongeveer 80 km over de Cauberg. Daarna maken de coureurs een lus door het Zuid-Limburgse land. Na zo’n 150 km trekt men voor de laatste keer over deze bekende bult.

← Vorig bericht

Bouw start over één maand

Ondernemers en gemeente zorgen samen voor een schoon centrum

Volgend bericht →