Geen duidelijkheid over meedoen Transperant aan verkiezingen.De Transperant raadsleden Emile Weekers en Jacques Blom stappen over naar het CDA. Dat maakte Transperant voorzitter Marc Habets zondag bekend tegenover Tv Valkenburg. "Het bestuur van Transperant heeft dit via de mail te horen gekregen van beide raadsleden", aldus Habets. "Het bestuur was compleet verrast".

De respons op een enquête in mei van dit jaar gehouden leverde "zeer matige resultaten op" aldus voorzitter Marc Habets.

Mensen hebben het druk en geen zin in politiek was een van de uitkomsten. De partij heeft daardoor moeite om voldoende kandidaten te vinden. "We hebben nog niet besloten om niet mee te doen aan de verkiezingen in maart", zegt Habets.

Habets zegt nadrukkelijk dat het bestuur van Transperant geen lijstverbinding met het CDA is aan gegaan zoals bericht door Tv Valkenburg. Er is geen bestuurlijk overleg met het CDA of welke partij dan ook geweest.

"De keuze van fractieleden en een derde lid om zich bij een andere partij op de kieslijst te laten plaatsen is een geheel eigen keuze van betrokken leden en heeft niet namens of in samenspraak met bestuur en leden van Transperant plaatsgevonden.

De keuze van beide raadsleden is niet in samenspraak met de politieke vereniging Transperant gedaan", aldus de verklaring van de voorzitter.

Emile Weekers en Jacq. Blom reageren maandag op hun overstap.

Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2009