Binnen twee weken duidelijkheid over Kerststad Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Binnen twee weken duidelijkheid over Kerststad Valkenburg

Burgemeester Schrijen belooft dat uiterlijk binnen twee weken er duidelijkheid komt of Kerststad Valkenburg doorgaat. Hij deed deze toezegging naar aanleiding van vragen in de raadsvergadering van 5 oktober van de fracties Algemeen Belang, VSP en CDA. Overwegingen van de fracties zijn gebaseerd op het niet doorgaan van markten in België en Duitsland. Ook over het inzetten van grote bedragen bij de start van de voorbereidingen bij de inrichting van de Kerstmarkt Gemeentegrot. “Mocht vanuit de Rijksoverheid het bericht komen dat de markt geen doorgang kan vinden, hoe krijgen we dan de uitgegeven belastinggelden terug,” is hun vraag.

Duidelijkheid voor 19 oktober
Burgemeester Schrijen zei nog geen vergunningsstukken gezien te hebben. “Als uit de adviezen van de Veiligheidsdiensten blijkt dat het niet verstandig is om de markt te organiseren, doen we dat niet. Ik maak nu de afspraak met u om binnen twee weken duidelijkheid te geven. Hoe eerder hoe beter. Ik doe er mijn best voor, echter ohne gewähr,” aldus burgemeester Schrijen.

Belangrijk evenement
Wethouder Claudia Bisschops (Economie en Evenementen-CDA) legt de gemeenteraad uit dat Kerststad Valkenburg Valkenburg aan de Geul € 800.000,- oplevert. “Vorig jaar zelfs 2,5 ton extra. Dus meer dan één miljoen euro. Het is belangrijk voor iedereen in deze gemeente.” Ondanks dat toerisme de enige kurk is waar Valkenburg aan de Geul op drijft, pleit Bisschops vurig voor het laten doorgaan van Kerststad Valkenburg. “Maar de Veiligheidsregio is leidend in deze,” geeft ze toe.

Foto: Screenshot

← Vorig bericht

Vandaag start nieuwe campagne NL-Alert

Wethouder door raad teruggefloten en college draait 180 graden

Volgend bericht →