Tweede Christmas Art Fair in Streekmuseum te Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Tweede Christmas Art Fair in Streekmuseum te Valkenburg

In kerstsfeer inkopen van topstukken uit de Valkenburgse kunstgaleries

Art Valkenburg presenteert van 16 november a.s. tot en met 7 januari de tweede Christmas Art Fair. Tijdens deze kunstbeurs in een bijzondere kerstambiance exposeren en verkopen kunstgaleries uit Valkenburg en omgeving de topstukken uit hun collecties. De Christmas Art Fair wordt gehouden in Streekmuseum Land van Valkenburg.

De kunstbeurs is verleden jaar zeer succesvol verlopen. Voor zowel museum als galeries reden om de Christmas Art Fair opnieuw te organiseren. De beurs combineert een kwalitatief goed en gevarieerd aanbod van kunst met een bijzondere artistieke vorm van kerst. Bovendien geeft de beurs op één plaats en overzicht van kunst uit acht verschillende galeries.

Gezamenlijk bieden de galeries een gevarieerde verzameling topkunstwerken. Te zien zijn onder andere: abstracte schilderijen van Maria Verstappen en handgesmede sieraden van Jan van den Bragt. Werken van Charles Eijck, (waaronder een schilderij uit de ‘Parijse periode’), van Hans Truijen, Patrick Creyghton en Leendert van Dijk. Geheel nieuw, zelfs een primeur voor Nederland, zijn de fotoprints op doek van Judith Wiersema. Verder bronzen beelden van Lies Arnold, acrylaat beelden van Marianne van Schaijk en expressief realistische schilderijen van Josef Jan Michnia. Internationale glaskunst, waaronder geblazen glas van Herman Marissen en Marie Meszaros. Poëtisch realistische schilderijen van Alphons Smeets, schilderijen van Helga van de Poel en van Minke Lipsch. Icoonschilderijen van Eduard Edigarian en keramiek. Ook aan het vakkundig inlijsten van kunstwerken wordt aandacht besteed.

De Christmas Art Fair wordt, evenals vorig jaar, in een artistieke kerstsfeer gebracht door de florale kunst van Joyce Steens.

De deelnemende galeries zijn: Giardino Beeldentuin, Villa Diana, Marx & Marx Kunst, Artgallery AS, Glasgalerie Yorash, Artiflora, Minke Lipsch en In ’t Vergulde Kader.

Christmas Art Fair,

kunstbeurs in kerstsfeer

16 nov 2005 t/m 7 jan 2006

Streekmuseum Land van Valkenburg

← Vorig bericht

Sylvester Boulevard Gemeentegrot

Geld van het casinopleintje niet voor de Grachtstraat

Volgend bericht →