Tweede Editie Bokpop zo. 19 juli.

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Tweede Editie Bokpop zo. 19 juli.

Rocken voor een goed doel.Op zondag 19 juli wordt in het Openluchttheater de tweede editie van Bokpop gehouden. Inmiddels zijn de namen van zes bands bekend gemaakt, te weten:
– The Opposites – Drive Like Maria – Rob Tognoni – Howlin Rain – TV-Off – The Holy Stoned. – En de DJ’s van The Bitches Collective en Sonic Reducer. Dit jaar steunt Bokpop het behandelcentrum Op de Bies/De Seyshuizen.
Dit centrum voor dagbehandeling opent deze zomer ook een kliniek in het Heuvelland. Een “Seyshuis” is een behandelcentrum voor kinderen met (zeer) ernstige eet- en zindelijkheidsproblemen. Bokpop begint om 12:30 uur. De ticket prijs is in de voorverkoop € 10 en indien voorradig aan de kassa € 12,50. Tickets zijn te koop bij The Musicstore aan het Walramplein.
Info: www.bokpop.nl Achtergrondinfo bands:

The Holy Stoned (Nederland)
In 2007 winnaar van schoolbandwedstrijd Popsport. Na een korte tour door Engeland was het even stil rond dit jeugdige Maastricht/Valkenburgs viertal maar ondertussen grossieren ze weer in heerlijke naar de jaren ‘60 en ‘70 verwijzende gitaarrock waarbij gitarist Rutger Martens zich een ware snarenduivel toont. www.theholystoned.com

TV OFF (Nederland)
Laat u verassen door de ongecompliceerde en zeer gevarieerde “weirdness” van deze lokale helden. Hun prijsnummer “Hip-Hip” zal als een vrolijke kopstoot bij u binnenkomen en nog lang na Bokpop als een regelmatig oprispend maagzuur in uw systeem blijven zitten, Hip-Hip. www.myspace.com/tvoffband Rob Tognoni (Australië)
Internationaal vermaarde bluesgitarist waar de vele kenners in en rondom bluesminnend Valkenburg likkebaardend naar uit zullen zien. Met zijn swingende bluesrock speelde Tognoni al zowat alle grote Bluesfestivals ter wereld plat. Rob komt speciaal voor Bokpop, en twee aansluitende optredens, een weekeinde overgevlogen uit Melbourne, Australië. www.robtognoni.com Drive Like Maria (België/Nederland)
Maak kennis met “The next big thing” aan het rockfirmament (bekend van o.a. “De Wereld Draait Door”). Dat Drive Like Maria niet zomaar een volgende hype in rockland is bewijst hun samenwerking met de legendarische producer Malcom Burn (Bob Dylan, Iggy Pop). Vervolgens togen ze ook nog naar Nashville om in de studio van Allison Kraus twee nummers op te nemen met folkdiva Janis Ian. Aansluitend gingen ze naar Dallas om met mixer Jon Congleton (Black Mountain, Antony and the Johnsons) hun plaat af te werken. Dit alles resulteerde in hun ijzersterke debuutplaat Elmwood (#3 in de Itunes download charts!). De eerste single “I’m on a train” is inmiddels een radiohit. Dat Bokpop DLM net voor de grote doorbraak wist te strikken blijkt ook uit het feit dat ze ondertussen zijn uitgenodigd als support act van ZZ Top in Brussel en ACDC in Amsterdam. www.drivelikemaria.com The Opposites (Nederland)
Ferme taal, rauw, recht voor zijn raap, pretentieloos en grappig met een heerlijke beat en melodieuze refreintjes dat zijn de kenmerken van het duo Willy a.k.a de Polderneger en Big 2. Bij hiphopliefhebbers beter bekend als The Opposites. Ooit begonnen als Engelstalige hip hop band zijn de Amsterdamse straatschoffies inmiddels uitgegroeid tot één van de vaandeldragers van de meest typisch Nederlandse alternatieve muziekstroming; de Nederhop. Nummers als Me Nikes, Dom Lomp & Famous, Johnny & Anita, Fok Jou en natuurlijk hun poging tot een nieuw Nederlands volkslied; Dikke Lul, 3 Bier zijn ondertussen echte klassiekers. Dat bleek ook vorig jaar toen Willy en Big 2 getweeën de 10.000-man grote Bravo tent op Lowlands moeiteloos lieten vollopen en helemaal in vuur en vlam zette. “Opposites attract”, vooral veel volk dus op 19 juli zal ook het openluchttheater uitpuilen voor het humoristische gebeuk van Big 2 en De Polderneger; De Fik Er In!http://begintwintig.blogspot.com
Howlin Rain (USA)
Californische supergroep van de psychedelische rock! Howlin Rain begon voor frontman Ethan Miller als nevenproject naast zijn cult-rock-fenomeen Comets On Fire maar blijkt door het melodieuze “sixties rockgeluid” nu al succesvoller dan zijn “vaste” band.Na hun debuutplaat en tour met Queens of the Stone Age zette Howlin Rain met opvolger Magnificient Fiend de volgende stap op weg naar de definitieve doorbraak. En die komt er zeker nu ze zijn opgepikt door het Def American label van Rick Rubin (o.a. Black Crowes, Metallica en wijlen Johnny Cash). Op weg naar Paradiso Amsterdam houden ze in die zegetocht op 19 juli halt in Valkenburg. Niet te missen! www.howlinrain.com

DJ’s: Sonic Reducer
Met een naam ontleend aan een jaren zeventig punkklassieker van The Dead Boys is de oncompromisloze mix van Indie, Electro & Rock van dit “resident-duo” van cafe Witte Ballons in Maastricht meteen omschreven. LUCY (club crapule) & dREH (blenderboys) zullen net als elke eerste zaterdag op de Sonic Redecur avonden in De Witte Ballons op Bokpop en op de afterparty in cafe De Cadillac de meute moeiteloos in beweging krijgen; naar de dansvloer of de tap.

The Bitches Collective
Op High Heels achter de Spinning Wheels., zo zorgen 4 Bitches met als thuisbasis Sittard voor raw, grazy, moving, asskicking, motherfucking, sleazy, sexy, bitchslapping fun! Hun repertoire bestaat uit hits van kwaad tot erger, maar alles verantwoord en herkenbaar! Critici worden steeds minder kritisch en de schare fans groeit bij iedere performance.
Pure lust, ook in openlucht!

← Vorig bericht

In 24 uur Cauberg op en af.

Fonds voor onderhoud mergelwanden.

Volgend bericht →