Tweede hittegolf van het jaar een feit

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Tweede hittegolf van het jaar een feit

De tweede hittegolf van dit jaar is sinds woesndag 9:20 uur een feit. Op dat moment stond de thermometer in De Bilt op 25 graden, de vijfde dag op rij. Ook is het daarvan drie dagen boven de 30 graden geweest. Sinds 1948 is het niet voorgekomen dat er in één jaar twee keer een hittegolf was. Het record staat op 1947, toen vier keer zo’n periode van zeer hoge temperaturen werd geregistreerd. Het is de 38e keer sinds 1901, dat er in De Bilt een hittegolf is vastgesteld.
Weekend
Het KNMI verwacht dat de temperaturen zeker tot het weekend boven 25 graden blijven. De langste hittegolf was in 1975. De maximumtemperatuur kwam toen 18 dagen lang niet onder 25 graden. Op zes dagen was het in De Bilt dertig graden of meer.
Waarschuwen voor bier
Het Nationaal Gezondheidsinstituut NIGZ waarschuwt voor het drinken van alcohol in de hitte. Dorstlessende biertjes bestaan helemaal niet, aldus het NIGZ. “Je zou denken dat inmiddels iedereen dat al weet, maar je hebt nog veel te veel mensen die in hun eigen fabeltjes geloven”, aldus het instituut.
Afwisselen met water
Alcohol drijft vocht af, wat elke terrasbezoeker kan merken omdat hij vaker naar de wc moet. Daarom is uitdroging het gevolg. Het instituut, dat in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid algemene voorlichting over gezondheid geeft, raadt aan om een biertje af te wisselen met een paar glazen water.

← Vorig bericht

Waterschap Roer en Overmaas bestrijdt bacterievuur

Festival Tri-Arte in Vaals

Volgend bericht →