Red Bull zaait tweespalt binnen CDA-fractie

Voorpagina » Toerisme » Red Bull zaait tweespalt binnen CDA-fractie

De zeepkistenrace in augustus heeft ervoor gezorgd dat de ‘vier-personen-fractie’ van het CDA in twee kampen is uiteengevallen. Gerti Silverentand en Jacq. Blom stemden tegen het voorstel om € 70.000,= te verlenen aan de organisatie van de zeepkistenrace terwijl Math Knubben en Jos Lebouille voor stemden.
Gert Silverentand legde na een schorsing haar en Jacq. Blom’s standpunt uit in de raad. Daarbij haalde ze deze argumenten aan:
– waarom een rijke firma als Red Bull nog steunen met € 70.000,=. Zij zouden Valkenburg aan de Geul geld moeten geven om hier gebruik te maken van de faciliteiten?
– door de vele besparingen die op ons afkomen maken wij de keuze voor onze inwoners en niet voor Red Bull
– de gehanteerde methode om eerst de fractievoorzitters te vragen en later pas de inhoudelijke behandeling aan te gaan is meer regel dan uitzondering op dit moment
– wij stemmen ook tegen omdat het drankje niet bekend staat als heel gezond voor de jeugd.
De situatie ‘twee standpunten in één fractie’ werd door de overige fracties politiek niet uitgebuit. Er werden zelfs geen vragen over gesteld.
AB-raadslid Niels Dauven hoopt dat het college zich weer inzet om het Crashed Ice festijn in de komende winter weer naar Valkenburg te halen. “Dat was top of the bill”, aldus de youngster van de raad. Of de zeepkistenrace nu wel of niet live via RTL uitgezonden werd kon wethouder Vermeer niet duidelijk zeggen. De doelgroep van de zeepkistenrace ligt bij de jongeren. En die kijken geen lineaire televisie maar via internet. Waarschijnlijk is dus dat Red Bull/RTL via een livestream op internet de downhillrace in het Kuurpark uitzendt en de opnames probeert te verkopen voor lineaire tv uitzending via een commerciële zender.
De Red Bull Soap Box Race, zoals het evenement officieel heet, staat gepland op zaterdag 19 en zondag 20 augustus 2017.

← Vorig bericht

Deze week komt rapport Wyckerveste

Investeringssubsidie voor TV Valkenburg

Volgend bericht →